U duhu elektrifikacije
24

Prvi trovratni novi Mini s čuvenom oznakom JCW pokreće samo elektromotor

E. L.
U britanskoj automobilskoj kompaniji pod okriljem BMW-a neće odustati od turbobenzinske verzije novog Minija koja će u najsnažnijem izdanju nositi oznaku JCW (John Cooper Works), ali su prije toga paket JCW prvo ponudili uz elektropokretanu verziju.

Na iznenađenje mnogih, prvi trovratni Mini nedavno predstavljene nove generacije koji će imati čast da na sebi nosi čuvenu oznaku JCW pokretat će samo električna energija, a u britanskoj automobilskoj kompaniji za osnovicu JCW-a na struju odabrali su Hardtop verziju Cooper SE.

Postavljen na posebnim 18-inčnim dvobojnim aluminijskim felgama i ukrašen mnogobrojnim karoserijskim elementima i crvenim detaljima koji jasno stavljaju do znanja da se iza verzije John Cooper Works već odavno kriju "najljuća“ izdanja Minija, električni JCW pokreće elektromotor koji raspolaže s 218 konjskih snaga i 330 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da iz mjesta do "stotke“ stigne za 6,7 sekundi. Među radnim programima je i program 'Go Kart' s kojim stiže bolji odziv s papučice "gasa“, posebno ambijentalno osvjetljenje i zvuk koji asocira na motore koje pokreće benzin.

Pored drugačije dizajniranih odbojnika i dodataka na karoseriji s paketom JCW standardno stižu Matrix LED svjetla, izrazito profilisana prednja sjedišta prošivena crvenim koncem i centralno postavljena okrugla OLED instrumentna tabla s inkorporiranim multimedijalnim sistemom i grafikom koja se razlikuje od grafike u ostalim verzijama Minija.

Prema WLTP normama kapacitet baterije (54,2 kWh) dovoljan je za prelazak do 400 kilometara, a na 95-kilovatnom punjaču za dopunjavanje baterije od 10 do 80 posto potrebno je manje od 30 minuta. Dobra vijest za sve koji odmahuju rukom na spominjanje električnih automobila: Mini će i s novom generacijom u ponudi za trovratnu karoseriju uskoro imati brzo i bučno turbobenzinsko JCW izdanje.