Vozio ga Paul Walker
37

Mitsubishi Eclipse iz filma "Fast and the Furious" prodan za 170.500 dolara

D. B.
Jedan od automobila koji je preminuli glumac Paul Walker koristio tokom snimanja filma "Fast and the Furious" prodan je na aukciji kue Mecum.

Riječ je o Mitsubishijevom modelu Eclipse GS, koji se pojavio u prvom filmu legendarne franšize, a koji je vozio Walker u ulozi Briana O'Connora. Automobil je proizveden 1995. godine te je korišten tokom snimanja prvih scena filma, vožnji na parkingu kod stadiona Dodger visoko u brdima iznad centra Los Angelesa, kao i u utrci protiv Dominica Torreta (Vin Diesel) prije nego je "uništen" u susretu s mafijaškim šefom Johnnyjem Tranom (Rick Yune).

Automobil je lakiran u svijetlo zelenu Kawasaki boju te je ukrašen naljepnicama i grafikama. Pokreće ga 2,0-litarski DOHC 16v četverocilindrični motor koji razvija 210 KS (165 KS bez turbopunjača) i koji je uparen sa automatskim mjenjačem, a u unutrašnjosti se nalaze Spacro sportska sjedišta, Jensen CD stereo sistem te različiti detalji u imitaciji karbona. Nazad je APR Performance spojler, a na automobilu su aluminijske felge sa sedam krakova i Toyo Proxes gumama dimenzija 225/40/ZR18.

Novi vlasnik je izdvojio 170.500 dolara za slavni automobil.