auto
22

Lancia Ypsilon Elefantino za mlađu publiku

Klix.ba
Lancia je za svoj model Ypsilon predstavila cijenom pristupačniji paket opreme pod nazivom Elefantino. Namijenjen mlađoj populaciji, Ypsilon Elefantino se može dobiti u nekoliko atraktivnih boja karoserije, a zanimljiv detalj je činjenica da će vrata prtljažnika uvijek biti obojena u crnoj boji.

Nešto slično Lancia je prvi put prikazala na modelu Y10.

Boja karoserije prenesena je na kućišta retrovizora, ručke na vratima i centralne poklopce na točkovima. Unutrašnjost karakteriše kožom obložen upravljač i ručica mjenjača, crna sjedišta prošivena koncem koji se podudara sa bojom karoserije i hromiranim detaljima na instrumentnoj tabli.

Serijska oprema uključuje: podizače prednjih prozora, centralno daljinsko otključavanje, vozačko sjedište podesivo po visini, djeljivu zadnju klupu, klima-uređaj i radio CD/MP3. Od sigurnosnih elemenata tu su prednji i bočni zračni jastuci i priprema za ISOFIX. Lancia Ypsilon Elefantino može se dobiti sa osnovnim 1,2-litarskim benzinskim motorom koji razvija 69 KS, a isti motor nudi se i u opciji pogona na autoplin.

Manji, ali snažniji je 0,9-litarski TwinAir turbo motor koji razvija 85 KS. Dizelska ponuda zasnovana je na 1,3-litarskom MultiJet motoru koji razvija 95 KS. Početna cijena automobila iznosi 10.450 eura.