Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pošto se novinar naravno nije potrudio: 0-100km/h za 2.5 sekundi, 0.3 sekunde brže od prethodnika P90D Jedina dva serijska auta koja idu brže su LaFerrari i Porsche 918 čini mi se. Moguće preći 305 milja(skoro 500 km) na jednom punjenju(to je valjda ovo 300hiljada u tekstu) Cijena oko 140k USD.
Polupismeni novinar je vjerovatno mislio na SERIJSKU proizvodnju. Osjećam se ko da čitam Avaz onog kratora cunamija PISMENOSTI u BiH. MAsovna proizvodnja je temelj masovnog korištenja jer se njome obaraju i proizvodni troškovi pa i cijena proizvoda u konačnici. Upravo čitam da je jedna naučnica riješila i problem punjenja akumulatora. Kupite Teslu i nakon 5000 punjenja i opadanja kapaciteta 50% akumulatora kupuj NOVE. 200 km po punjenju puta 5000 je milion km je ipak dovoljno da se kupi novi!
da al tada te baterije ostavljas i napravis power bank za kucu jer jos uvijek se mogu koristiti i nisu unistene,a tek poslje toga recikliranje.
Hehe... Cuj; "Tesla P100D ce biti najbrzi ubrzavajuci automobil..." Ja sam mislio da se to kaze auto sa najbrzim ubrzanjem...
@errorcode01 Ako sa tim "lose" mislis na "ispravno" onda se slazem s tobom. Ako ne, to sto ti govoris je ulicna gramatika. Naravno da se moze kazati brzo ubrzavanje jer je to opis nacina odnosno p.o.n. ako ti to ista govori. Ubrzanje nije fizicka stvar kojoj treba opisat dimenzije sa "veliko". Iako si cuo da tako neko govori, to ne znaci da je to ispravno
Novi akumulator proširuje opseg verzije novog modela S i izvan 300 hiljada.... Koga, čega 300 hiljada???? Pročitaju li ovi članak prije nego ga objave???
Prva recenica je "prebijena napola" u drugi red. Ovaj clanak je pisala ocito tehnicki, jezicki i novinarski nepismena osoba. Na stranu sto bateriju prevode kao akumulator - koji se tako zove jer se struja za napajanje elektronike u autu AKUMULIRA U NJEMU TOKOM VOZNJE. Ovima se vjerovatno regenerativno kocenje prevodi kao alternator. Joj mene... ko da to zna sta je alternator.
Pogrešno je prevedeno miles kao hiljada, a odnosi se na milje, više od 300 milja sa jednim punjenjem.