Svih 500 primjeraka
28

Kabriolet Polestar 6 LA Concept je već rasprodan

D. B.
Polestar je već rasprodao svih 500 planiranih primjeraka električnog kabrioleta 6 LA Concept i to samo sedam dana nakon predstavljanja.

Riječ je o roadsteru, produkcijskoj verziji Polestar O2 koncepta koji je debitovao u martu, a koji se očekuje 2026. godine. No, četverogodišnje čekanje očigledno nije odbilo kupce, tako da su svi planirani primjerci već rasprodani. Oni će biti isporučeni kupcima na Islandu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu, Singapuru, Kini, Južnoj Koreji te na Novom Zelandu.

Polestar 6 je baziran na aluminijskoj šasiji koju koristi i novi Polestar 5 grand tourer te je opremljen 800-voltnom tehnologijom, kao i s dva električna motora koji isporučuju 872 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Ta snaga se prenosi na sva četiri točka, a Polestar 6 od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde prije nego dostigne maksimalnih 250 km/h.

Svaki od 500 primjeraka će biti lakiran u nebesko plavu boju, imat će 21-inčne felge i svijetlu unutrašnjost. Međutim, dobra vijest je što Polestar planira pokrenuti serijsku proizvodnju modela nakon prvobitnih 500 primjeraka La Concept izdanja. Knjiga narudžbi će biti otvorena ove godine.