Za brži oporavak
0

Hyundai pomaže Japanu

Sarajevo-x.com
Hyundai Motor Company će pokušati pomoći potresom pogođenom Japanu, za koji će Hyundai izdvojiti preko 1.3 miliona dolara. Pomoć će ići zapravo Japanskom Crvenom krstu sa ciljem što bržeg oporavka ili barem umanjenja posljedica prirodne nepogode.

Planirano je da se sredstva iskoriste za nabavku hrane, vode, pokrivača te drugih nužnih namirnica. Uz finansijsku pomoć predsjednik Hyundai Motor Company Mong-Koo Chung poslao je izraze sućuti vladi Japana, porodicama nastradalih i svim poslovnim partnerima uz nadu u što skoriji oporavak. Navedeno je da će Hyundai i u budućnosti nastaviti s daljnjim pružanjem podrške Japanu.

Hyundai Motor Company ima razvojni centar u japanskoj Chibi koji nije znatnije oštećen, a nisu stradali ni dobavljači dijelova, kompanije Denso i Aisin od kojih Hyundai nabavlja ukupno 1% dijelova za proizvodnju modela ix55 odnosno Veracruz. Partner Hyundai-a u Japanu je i korporacija JFE Steel.

Hyundai Motor Company i na ovaj način želi iskazati društvenu odgovornost, baš kao što je to bio slučaj i sa donacijama u potresom pogođenom Iranu 1999., požarima u Grčkoj 2007., te potresima na Haitiju i Čileu 2009. i 2010. godine