U prodaji od 9. marta
0

Hyundai i20 predstavljen u BiH

Sarajevo-x.com
U prodajnom salonu Hyundai Auto BH, generalnog zastupnika i distributera za Hyundai vozila, javnosti je predstavljen novi Hyundai model B segmenta – Hyundai i20.

Dizajniran u europskom Hyundai predstavništvu u Russelsheimu, Nemačka, novi i20 nastavlja modernim europskim stopama koje su utemeljili modeli i10 i i30. Glavna smjernica prilikom razvoja i20 bila je ta da se u potpunosti zadovolje visoka očekivanja europskih vozača, počevši od dizajna, voznih odlika, dimenzija, sigurnosti i ekonomičnosti.

Vanjskim izgledom Hyundai i20 prati europski trend "i" game vozila, a zahvaljujući raskošnim dimenzijama, te inteligentnom dizajnu i rasporedu elemenata u unutrašnjosti, i20 odlikuje nevjerovatno mnogo prostora uz ergonomiju najvišeg stepena. Dojam je upotpunjen kvalitetnim materijalima, te bogatom opremom.

Hyundai koji je poznat po vrhunskoj sigurnosti, tu je činjenicu potvrdio i sa svojim novim modelom. Novi i20 nudi najveći nivo zaštite po pitanju aktivne i pasivne sigurnosti. U pogledu sigurnosti, sadrži dvostruke prednje, te bočne i padajuće zračne jastuke, aktivne naslone za glavu, zatezače i podsjetnik na sigurnosne pojaseve. Sistem protiv blokiranja točkova prilikom kočenja (ABS) je standardna oprema. Također, kao i u svakom Hyundai vozilu, elementi sigurnosti su u potpunosti utemeljeni na najmodernijim načelima sigurnosti tehnologije.

Moderan trend odnosi se i na motore ugrađene u Hyundai i20. Među sedam agregata nalaze se nove generacije benzinskih i diesel motora, a svi motori su izdržljivi, pouzdani i ekološki prihvatljivi s niskom potrošnjom goriva i niskom emisijom Co2. Početni motor u svakom slučaju jeste novi benzinski motor od 1,2 litre najveće snage 78 KS, a u ponudi je i benzinski motor od 1.4 litre najveće snage 100 KS, kao i najjači benzinski motor od 1.6 litre uz najveću snagu od 121 KS. Za ljubitelje diesel motora tu je početni motor od 1.4 litre sa snagom od 75 KS (low power) ili 90 KS (high power), i drugi diesel motor od 1.6 litre sa snagom od 115 KS (low power) ili 128 KS (high power). Na BH tržištu novi i20 za sada će biti prisutan sa pomenutim 1.2 i 1.4 benzinskim motorima, i 1.4 diesel motorom.

Što se tiče opreme, novi i20 će na BH tržištu biti prisutan sa tri paketa, iStart, iSmile i iKiss.

Prodaja modela i20 na BH tržištu počela je sa zvaničnom prezentacijom modela i20 u Hyundai salonu, gdje su uz goste bili prisutni i predstavnici medija iz auto industrije. Pored domaćina, u programu su učestvovala i dva prepoznatljiva lica sa TV ekrana, voditeljica Adisa Ruždić i pjevač Amel Ćurić, inače ponosni vlasnici Hyundai vozila.

Vezani članci