Vauxhall pomjera granice
0

Doživotna garancija na automobile

Sarajevo-x.com
Vauxhall Insignia VXR
Britanska marka automobila “Vauxhall” iznenadila je javnost, ali prije svega i konkurenciju, svojom objavom da će svi njihovi automobili kupljeni od početka augusta ove godine dolaziti sa jedinstvenom doživotnom garancijom.
Kao što je poznato, “Vauxhall” je ustvari britanska marka automobila koja predstavlja sestrinsku kompaniju “Opelu”, jer su većina njihovih automobila zapravo modeli “Opela” koji su dobili druge značke i imena, te su im upravljačke komande premještene na desnu stranu. Bez obzira na to da se ne mogu pohvaliti vlastitom ponudom modela, “Vauxhall” se odlučio na hrabar potez kojim bi svakako trebao privući znatan broj kupaca.

Naime, od ovog mjeseca Vauxhall je za sve svoje modele ponudio jedinstvenu doživotnu garanciju. Tačnije, riječ je o garanciji koja pokriva sve eventualne fabričke nedostatke do 160.000 pređenih kilometara, pod uslovom da je automobil cijelo vrijeme ostao kod prvog kupca ili vlasnika. Uz ovu zaista rekordnu garanciju Vauxhall svoje kupce obavezuje jedino da svake godine izvrše besplatni tehnički pregled u njihovim ovlaštenim servisima, kako bi se utvrdila pravilna upotreba automobila ili da se na vrijeme uoče potencijalni problemi.

Uz ove odlične uslove iz “Vauxhalla” su najavili da ubrzano rade na tome kako bi omogućili da i u slučaju prodaje automobila i promjene vlasništva ova garancija bude prenesena na sljedećeg vlasnika, ali uz novčanu nadoknadu. U svakom slučaju sa ovim garantnim rokom u “Vauxhallu” definitivno šalju snažnu poruku o nivou povjerenja u kvalitet svojih automobila. Kao i ostale garancije, i doživotna garancija pokriva elemente kao što su motor i ostatak pogonskog sklopa, kočni i upravljački sistem, kao i sve električne komponente.

Uz činjenicu da će ovaj potez “Vauxhalla” definitivno obradovati sve kupce ove marke, jasno je da će sada i ostali proizvođači automobila biti izazvani da ponude slične garancijske uslove, a najlogičnije bi bilo da prvi od njih bude “Opel”, koji bi u ostatku Evrope trebalo da ponudi isto što je “Vauxhall” ponudio u Velikoj Britaniji.