Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato što su i Opel i Vauxhall u vlasnistvu General Motorsa. Zatim tu spadaju Chevrolet, Cadilac, Daewoo, Saab. Opel je najjaci brend GM-a u Evropi i on daje licence sestrinskim firmama da proizvode i prodaju Opel modele pod svojom oznakom (mozda si vidjela Corsu Daewoo, i slicno) Uglavnom sav novac od prodaje dolazi u kasu GM-a
Hehehe, a nisu objasnili jedino sto mene interesuje! Tj. zasto se Opel u Velikoj Britanije zove Vauxhall??? Hm
@a man.. e neka si mi rekao.. pa valjda si mogao skontati da sam upucen u to, al mi je bilo mrsko pisati.. u svakom slucaju potrudio si se, hvala :))))))
Trabant je dobio naziv po jednom smetljaru iz Briješća. Prvo je proizvodio aute pa je nakon 12 godina presao na kontejnere.
@mujo, audi je ime dobio tako jer je gospodin prije audia utemeljio drugo drustvo koje je nazvao hroch iz kojeg se povukao kasnije, pa je morao skontati drugo ime za drugu firmu jer je \'hroch\' vec postojalo
odlican tekst, svaka cast
nemojte brisati komentare.. Gušite slobodu izražavanja.. Administrator baš i nije neka fora na sarajevo-x com...
a zastava? a niva?
ne objasnise audi-a. koji nosi porijeklo od horch ( na njemackom \"slusaj\" a na latinskom \"audi-re\")... a zasto vlasnik nije mogao koristiti svoje prezime procitajte negdje sami :)))))))
Ma sta mi naprica??????????????????
ukradose nam avatar :(