Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
10-ak min su izvlacili ovog iz Toyote, plus odvukli su ga hitnom sa staze, a nisu bas vozaci sami od sebe odsetali. I ovi auti najbrze LP1 klase (L - Lemans, P - Prototip, 1 - klasa) imaju minimalnu tezinu od 900 kg, ispod toga ne smiju ici, ali aerodinamika je ono sto ih drzi na putu, kada se vec odvoji od zemlje, tada leti ovako jer je dosta lagan, nije prvi puta da neki poleti. Ovo su izuzetno brza vozila, prije par godina dok je Peugeot jos imao svoje vozilo u igri, tada su imali najjaci motor u Lemansu, dizel sa oko 750 KS, bio je podatak da je to cudo oko 7 sekundi sporije od F1 - na nekoj stazi koja se vozi za oko minutu ipo. I naveli su upravo da je dodatna tezina - 300 kg vise od F1, jedan od razloga takvog zaostatka. Sa jednakom tezinom, bili bi tu negdje...
ovo transformersi uletili na stazu?
Što ti je reći kad prećeraš sa ajrodinamikom xD
Nisu od plastike nego od karbonski vlakana , nisu lahki radi potrosnje , nego da bi brze ubrzavali i radi aerodinamike i tako , a sigurnost vozaca ima rollbar :)
kude su ovi krenul, na skijanje bre, lele....
Sto ti je reci toyota, dotakne je normalno autoa ona poleti, mora kad ih prave od plastike samo da budu sto lakse da se ustedi koja decilitra na gorivu. ko *ebe vozace
Jos kad bi neki koji pisu vijesti pogledali snimak... Nakon udesa udario u Ferrari, a ustvari je udarac Ferrarija napravio udes ! Ko vam je pisao vijest, Vedrana Sexan ?
Nije blagi bol u leđima, nego lom 12. i 13. prsljena.
Došli Smo Do Kraja Puta Naše Ljubavi