Najbolja uvozna vozila
18

Auto Bild nagrada za Hyundai Tucson i Ioniq 5

Klix.ba
Hyundai je pobijedio u dvije kategorije u izboru renomiranog njemačkog magazina Auto Bild. U kategoriji "Srednji SUV" Hyundai Tucson uvjerio je urednike i stao na vrh postolja, dok je IONIQ 5 pobijedio u kategoriji "Električni automobil".

Tucson i Ioniq 5 impresionirali su urednike testova. "Hyundai služi modernom i tradicionalnom svijetu sa svim potrebnim vrlinama za osvajanje kupaca: dizajnom, inovacijom i performansama.”

Sudije su pohvalile njihovu "dovoljnu količinu prostora", pametnu tehnologiju kao što je monitor za detekciju mrtve tačke i atraktivan izgled.

Potpuno električni CUV Ioniq 5, srednje veličine, zaslužio je dodatnu pohvalu za svoju inovativnu tehnologiju ultra brzog punjenja od 800 V: "Ioniq 5 puni se brže od gotovo bilo kojeg drugog automobila na tržištu."

Tom Drechsler, glavni urednik Auto Bilda, dao je sljedeću presudu o Tucsonu: "Hyundai Tucson svojim uzbudljivim dizajnom otvara vrata novim kupcima za Hyundai, ali ne čini pogrešku želeći biti previše moderan u interijeru, tome dodaje i uravnotežen omjer cijene i performansi."

"Nakon vatrometa naših proizvoda prošle godine, Auto Bild nagrada za naš najprodavaniji Tucson i naš revolucionarni Ioniq 5 kao "Najbolja uvozna vozila" potvrda je da smo mnoge stvari učinili kako treba,” kaže Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik za marketing i proizvod u Hyundai Motor Europe. “Veoma sam zadovoljan što smo uspjeli uvjeriti urednike testova s ​​našim inovativnim tehnologijama, pouzdanom kvalitetom i hrabrim dizajnom.”

Pobjednike u izboru Auto Bilda “Najbolja uvozna vozila godine” bira urednički tim. Odluka se temelji na osvojenim bodovima na svakom od testova koje je proveo magazin Auto Bild.

Vezani članci