Ostaju vjerni benzinu
0
AMG ne planira dizelske modele
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako je, nemojte jos i vi s dizelima.. Sve je to ok za normalna gradska auta i auta s kojima se prelazi veliki broj kilometara, ali za super sportske modele kao sto su AMG, samo i jedino benzinci dolaze u obzir. AMG ftw!
To je pravi put kojim treba i nastaviti! Bravo AMG!
a sta mi dajete minuse glupani, niste culi za c30 AMG. Taj motor je ugradjivan samo u AMG varijanti. Malo se raspitajte prije nego pucate minuse.
Dizela treba znati napravit da valja necemu....
Planiracete, samo polako :)
zamislite Ferrari dizel :)
za one koji ne znaju, dizel ledi na 20 stepeni.
BMWOWSKI ! Kako si spetljo nadimak tako si ponudio komentar! Dizel i benzin imaju svoje osobenosti koje nemaju nikakve veze s tvojom pričom. Oba imaju svoje prednosti i teoretske i praktične. Ukratko, dizeli imaju bolji obrtni moment, a benzinci snagu i krajnje perfomanse što plaćaju većom potrošnjom goriva. Tako je bilo i biće. Zato kamioni i traktori imaju dizel pogon, a F1 benzin. Naravno da se primjenom skupe tehnologije neke stvari mogu popraviti, pa tako imamo vrlo snažne i brze dizele, ali zato pojavom direktnog ubrizgavanja kod benzinaca danas imamo trend osjetno manje potrošnje i povećanje snage što popularno zovu \"downsizing\", ili nove motore manje zapremine a boljih perfomansi i manje potrošnje. Dakle tipovi iz AMG znaju šta rade, sve drugo su reklamni štosovi (Audi 24h LeMan). Biće dosta, ajd vozdra..
Sta je sa C30 amg. 3,0 dizel koji nije samo AMG paket, nego pravi AMG?
ni audijev sportski odjel ne pravi dizel motore na svojim \"road\" autima(doduse osim audi q7 6.0 v12 tdi,koji ustvari nije obični dizel motor, već svoje korijene vuće iz v12 diesel trkaćeg motora koji se koristio u lemans-ovom prototipu r10.svi ostali,s1,s3,s5,s8,rs4,rs5,rs6,r8 imaju benzinske motore.
Opća situacija je takva da se doslo do tehničkog napretka kao i situacija na trzistu nafte, da se diesel gorivo pocelo sve vise i vise koristiti i danasnji motori su uglavnom po 5 generacija ispred benzinaca, tako da je iskoristivost desel goriva mnogo veca od benzina (jer je to diesel iz kojeg je izvadeno 70 posto tvari) Zato su danasnji dieseli duplo jaci nego benzinci. To ti je isto kad baraba pije domace mlijeko i klosar iz kvarta sto pije kupovno mlijeko iz kojeg je sve izvadeno u jogurte, namaze i ostala mlijecna sra**a.... Diesel je budućnost
Hahahhshshhahahaah, zamisli da Audi (moj ti naudi) objavi ovako nesta slicno, svi bosnajci iz buca potoka i sandzakstana (ilidza) bi pocinili samoubistvo. HAHAHAHAHAH