Finski pjevač
29

Kaarija odustao od čitanja glasova na Eurosongu i zatražio brisanje snimka s izraelskom predstavnicom

N. C.
Kaarija
Kaarija
Prošlogodišnji učesnik Eurosonga finski predstavnik Kaarija odustao je s mjesta glasnogovornika finskog žirija. On je trebao čitati glasove svoje zemlje nakon takmičarskog dijela.

On je na društvenim mrežama objavio svoju odluku da odbija pročitati rezultate glasanja svoje zemlje uživo na Eurosongu.

"Odlučio sam ne sudjelovati kao glasnogovornik finskog žirija u večerašnjem finalu Eurosonga. Dodjeljivanje bodova nije u redu", napisao je.

Objava je objavljena nakon što je Kaarija zatražio da se videosnimak njega i izraelske pjevačice Eden Golan ukloni s društvenih mreža.

"Danas sam slučajno sreo izraelsku eurovizijsku predstavnicu i snimljen je video o nama. To je zatim objavljeno na društvenim mrežama bez mog dopuštenja. Unatoč mojim zahtjevima za uklanjanjem, videosnimak nije skinut. Želio bih pojasniti i naglasiti da video nije politička izjava ili podrška bilo koje vrste", naveo je.

Eden Golan se kvalificirala u četvrtak u Malmo Areni u Švedskoj za finale usred propalestinskih protesta. Nakon polufinalne večer izraelska predstavnica je postala jedna od favoritkinja.

Bilo je brojnih poziva umjetnicima da bojkotiraju Euroviziju 2024. Brojni su javno pozvali na prekid vatre u pojasu Gaze. Kaarija je kao predstavnik Finske na prošlogodišnjem natjecanju u Liverpoolu završio na drugom mjestu s pjesmom "Cha Cha Cha".