U Malmeu
7

Ovo je nastup Baby Lasagne u finalu Eurosonga, još jednom je briljirao

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Baby Lasagna nastupio je 22. po redu u finalu Eurosonga u Malmeu i otpjevao "Rim Tim Tagi Dim".

U ritmu pjesme hrvatskog predstavnika plesala je cijela arena u Malmeu, a publika je na kraju velikog favorita ispratila gromoglasnim aplauzom.

Prema kladionicama favorit za pobjedu na Eurosonga je hrvatski predstavnik Baby Lasagna. Naime, on je već neko vrijeme prvi na kladionicama, a pred samo finale šanse za pobjedu su mu bile na 44 posto.

Baby Lasagna je sam napisao i komponovao pjesmu "Rim Tim Tagi Dim". Pjesma je nastala u njegovoj spavaćoj sobi, a inspirisana je šansom da se zaposli na kruzeru koju je odbio.

U brojnim intervjuima on je naveo da je pjesma inspirirana masovnim egzodusom mladih koji napuštaju Hrvatsku u potrazi za boljim prilikama u stranim zemljama. Pjesma predstavlja "šaljiv i bezbrižan pristup" ovoj temi.

Baby Lasagna i njegova pjesma "Rim Tim Tagi Dim" bile su u rezervi za ovogodišnje izdanje Dore, izbora za predstavnika Hrvatske na Eurosongu. Međutim, pjevačica Zsa Zsa odustala je od takmičenja i njeno mjesto je zauzeo Baby Lasagna koji je oduševio izvedbom i pobijedio na Dori.