{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog požara nestalo struje u jednom dijelu Srebrenice

S
29.3.2012. u 10:21
0
0
Zbog požara nestalo struje u jednom dijelu Srebrenice
0
Zbog požara nestalo struje u jednom dijelu Srebrenice
Foto: SRNA
Požar na području Srebrenice zahvatio je elektro-instalacije prema releju na brdu Kvarc što je dovelo do nestanka struje i prekida televizijskog i radio signala emitera koji imaju instalisanu opremu na ovom predajniku, rekao je Srni direktor Radio Srebrenice Sakib Smajlović.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prema njegovim riječima, prekinuto je emitovanje programa Radio-televizije Republike Srpske, RTV BN, Radio "Glas Drine" Sapna, Radio Srebrenice i još nekih emitera.

Smajlović kaže da tek treba utvrditi pričinjenu štetu te da će prekid prijema signala posredstvom ovog releja potrajati sigurno nekoliko dana.

Srebrenički vatrogasci i radnici Šumskog gazdinstva "Drina" i danas nastavljaju gašenje niskog šumskog požara koji je izbio prije dva dana iznad srebreničkog naselja Kozarica i proširio se na zaštitnu zonu izvorišta ljekovite vode Guber.

Gašenje požara oteževa nepristupačan teren koji je dijelom i miniran.

Prema riječima šefa uzgoja i zaštite u Šumskom gazdinstvu "Drina" Marjana Tadića, gori trava i nisko rastinje a požar je do sada zahvatio oko 20 hektara mješovite borove i hrastove šume i polako se širi prema brdu Kvarc, gdje ne mogu prići vatrogasna vozila pa se samo ručno sprečava širenje vatre.

Tadić ističe da požar nije prerastao u visoki šumski i zahvatio krošnje drveća tako da neće pričiniti veću štetu šumi.

Pripadnici Vatrogasne jedinice i dalje dežuraju na terenu i prate stanje kako ne bi došlo do aktiviranja požara i ugrožavanja naselja jer se juče vatra pojavljivala i aktivirala iz žila drveća na dijelovima gdje je već bila ugašena.

Stavljen je pod kontrolu požar koji je juče zahvatio i zaostalo minsko polje i čulo se nekoliko eksplozija, ali srećom niko nije povrijeđen, rečeno je u Vatrogasnoj jedinici.

Prema nezvaničnim podacima, požar je izazvan paljenjem korova u jednoj njivi iznad naselja Kozarica te se vatra nošena vjetrom proširila i zahvatila šumu gdje je planulo nisko rastinje i sasušeni korov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: