{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vatra još gori u brdima iznad Srebrenice

S
SRNA
29.3.2012. u 19:17
0
0
Vatra još gori u brdima iznad Srebrenice
0
Vatra još gori u brdima iznad Srebrenice
Foto: SRNA
U brdima iznad Srebrenice već treći dan bukti požar, a vatrogasci ne uspijevaju da ga lokalizuju zbog nepristupačnog i dijelom miniranog terena.
Gori sasušena trava, korov i nisko rastinje, a požar se širi zaštitnom zonom od izvorišta ljekovite vode Guber prema RTV predajniku na brdu Kvarc.

U gašenju vatre učestvuju vatrogasci i radnici Šumskog gazdinstva "Drina", a vatrogasna i druga mehanizacija ne može da priđe blizu lokaliteta koji je zahvaćen požarom.

Šef uzgoja i zaštite Šumskog gazdinstva "Drina" Marjan Tadić kaže da je požarom zahvaćeno više od 25 hektara mješovite borovo-hrastove šume, ali da "nije nanesena veća štetu odrasloj šumi, jer vatra nije prerasla u visoki šumski požar".

Direktor Radio-Srebrenice Sakib Smajlović rekao je da je vatra izazvala prekid elektrosnabdijevanja RTV predajnika na Kvarcu, što je izazvalo prekid prijema signala nekoliko RTV stanica, pa i lokalnog radija, koji je privremeno prekinuo emitovanje programa.

Srebrenički vatrogasci i šumari nastoje da požar drže pod kontrolom i spriječe njegovo širenje. Oni posebnu pažnju obraćajući na požarišta, gdje je vatra ugašena, jer dolazi do aktiviranja požara iz žila već sagorjelog rastinja koje gori u zemlji.

Svi se nadaju da će se obistiniti prognoze meteorologa koji najavljuju kišu, koja bi ugasila ovaj požar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: