Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo priča se o povećanju plata policajcima i st.policajcima od 5 %, a prije dva mjeseca je smanjena 2%,a prije toga je topli obrok smanjen sa deset na sedam km.Da bogdom nisu povećavali samo će time izazvati bijes građana, a policajcima će dušu izvaditi.
HAJDE KOMENTARIŠITE PEDERI ŠTO NE VOLITE POLICIJU!
Treba smanjiti koeficijente oficirima, a pješadiji još povećati,jer pješadija upotrebljava fizičku snagu,palice,lisice,vatreno oružje ,u stresnim situacijama ima 2 sekunde da reaguje zakonito i pravilno, mora da poznaje ZKP,KZ, ZJRIM,ZONDINO,ZOOBS,ZOCP, I DRUGE ODLUKE.Sve ovo što sam nabrojao najbolje poznaju službenici sa činom policajac i st.policajac.Ukratko policajac je i tužilac i sudija i policajac za 770 km.
Kako vas nije sramota komentarisati da je plata od 770 km u činu policajca ,odnosno 830 km u činu st.policajca velika,kada znamo da čistačica u telekomu ili elektroprivredi ima 1200 km. Policija je u zadnjih dvadeset godina zakinuta jer im se na plaća noćni rad,rad za praznike i u dane vikenda. Da je ovo plaćano na vrijeme policajac bi zadnjih deset godina imao platu 1300 km i to bilo pravedno.
U policiju se prije zapošljavalo bez veza, a danas da bi otišao na akademiju prvo moraš uplatiti određenu sumu, a što se tiče znanja poslije akademije policajci ne znaju nabrojati ni policijska ovlaštenja jer su u startu kupili posao i uopšte ih ne interesuje posao.Toliko o akademiji .
Pošteno @ Ko je neškolovan,sadašnji sastav policije je oko 80% školovan u SFRJ (generacija 72) i današnji policajci su nosioci posla, a kada za pet do deset godina dođe smjena generacija u policiji TK onda će na njihovo mjesto doći ove generacije koje klošarijaju po kafićima i stiču obrazovanmje na sumnjiv način.Ima ih ko i učiti.Sadašnji policajci su služili JNA a to je škola svih škola, a iza njih je iskustvo od najmanje 20 godina .Prema tome oni zalužuju i veće plate.
Imaju 2 rjesenja : 1. Policajcima u SA smanjiti za 200KM platu a ostalim u drugim kantonima povecati za 200KM tako da svaki policajac ima istu platu u prosjeku oko 800KM (to im je dosta) neki malo vise sa vise radnog staza . 2.rjesenje je: otpustit sve ove ne skolovane policajce, koji su se u ratu zaposlili i koji su korumpirani i zaposliti nove mlade, obrazovane sa zavrsenom akademijom i dati im plate u iznosu 1500KM, jer su zasluzili zbog svog obrazovanja/skole a isto tako ce znati da cuvaju i rade svoj posao pa nece onda obican svijet po putui pljakcat za 20-30 maraka .
Jos samo kad bi bilo neko objasnjenje cime je murija zasluzila to povecanje dohotka, pa policija je najveca kriminalna organizacija u ovoj drzavi.
Svaka čast.
vrlo vjerovatno ce se sad u TK osjetiti smanjenje policijske korupcije za 5%...:-)
zašto automatski mora značiti da se, ako policajac u sa ima 1000km, i drugima moraju povećavati plate. zašto niko nije pomislio da platu u sa treba smanjiti? samo gledaju kako da nagrabe