Vlada TK: Povećana plata policajcima za pet posto

Vlada TK: Povećana plata policajcima za pet posto
0
S
Piše: D. Brkić
20.2.2012. u 13:56
11
komentara
0

dijeljenja
Vlada TK: Povećana plata policajcima za pet posto Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Vlada Tuzlanskog kantona je na svojoj današnjoj redovnoj sjednici prihvatila prijedlog MUP-a TK o izmjeni Uredbe za obračun plata policijskijh službenika sa činom policajac i stariji policajac.
Službenicima MUP-a TK sa činom policajac je do sada plata obračunavana po koeficijentu 1,33, a ubuduće će se obračunavati po koeficijentu 1,40, dok je policijskim službenicima sa činom starijeg policajca plata obračunavana po koeficijentu 1,42, a ubuduće će biti obračunavana po koeficijentu 1,49.

"Sindikat MUP-a TK je godinu dana vodio intenzivne pregovore sa predstavnicima vlasti. Plate službenika sa pomenutim činovima su u prosjeku oko 600 KM i samo policajci iz Posavskog kantona imaju niža primanja. Nastojat ćemo da primanja policajaca sa pomenutim činovima budu izjednačena na prostoru F BiH. Trenutno je velika nesrazmjernost pa tako policajci iz Sarajevskog kantona imaju prosječnu platu od oko 1.000 KM, a u drugim kantonima F BiH su primanja policajaca manja i po nekoliko stotina maraka", kaže predsjednik Sindikata MUP-a TK Jasmir Šerbedžić.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...