Nabavka lektira
45

Vienna Insurance Group (VIG) donirala lektire Osnovnoj školi "Pasci" Tuzla

Ovom donacijom škola je dobila 155 lektirskih naslova koji se ne mogu pronaći u bibliotekama, a donaciju je realizovalo Austrijsko-bosansko kulturno udruženje Medo, sa sjedištem u Beču.

Vienna Insurance Group (VIG), vodeća osiguravajuća grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, matična kompanija Vienna osiguranja d.d. VIG, BiH tržišnog lidera u osiguranju života, donirala je novčana sredstva za nabavku lektira Osnovnoj školi "Pasci" iz Tuzle.

Elvir Fejzić, direktor OŠ "Pasci", Tuzla zahvalio se VIG-u, i tom prilikom izjavio da ova, kao i sve druge škole u Bosni i Hercegovini teško dolazi do lektira za svoje učenike te se iskreno zahvalio u ime svojih učenika i nastavnika grupaciji VIG na ovoj humanoj gesti.

"Djetinjstvo naših učenika će biti obogaćeno čitanjem lektirnih knjiga, učiniti će ih dostupnim svima, a poznato je koliko je čitanje bitno za pravilno razvijanje uma kod djece, a vrlo je zanemareno u današnje vrijeme", rekao je direktor Fejzić.

Tom prilikom je i napomenuo da ovo nije prvi put da se ova škola susreće sa društveno odgovornim radom VIG grupacije. Naime, kroz projekat "U zdravoj školi zdrava djeca" koji već tri godine zaredom u BiH sprovodi Vienna osiguranje d.d. VIG, ova škola je imala priliku da inicira i sprovodi aktivnosti koje će unaprijediti zdravi životni stil njihovih učenika. Stoga su izrazili nadu da će i druge kompanije prepoznati važnost i značaj ovakvih projekata za razvoj djece te da će organizovati iste ili slične aktivnosti u zajednici.