vijesti
2

Uspostavljen saobraćaj na dionici pruge Maglaj - Zenica

Klix.ba
Foto: Daniel J. Merton/Klix.ba
Foto: Daniel J. Merton/Klix.ba
Željezničari FBiH uspjeli su osposobiti prugu na dionici Maglaj- Zenica i na taj način u rekordnom roku, uspostavili teretni saobraćaj, koji se iz mjere opreza odvija laganom vožnjom.

Postrojenja kontaktne mreže su u funkciji, ali zbog radova na lokalitetu Bistrica, vozovi na relaciji Zavidovići- Žepče trenutno saobraćaju dizel vučom.

I dalje je teška situacija u Poslovnom području Tuzla, gdje je zbog oštećenja trupa pruge na relaciji Brčko- Srebrenik- Bosanska Poljana zatvoren željeznički saobraćaj. Radovi na sanaciji intenzivno se nastavljaju.

Kako bi se sanirala šteta uzrokovana vremenskim nepogodama u naseljima Nemila, Topčić polje i Žepče, otvoreni su privremeni putni prelazi u nivou sa željezničkom prugom.

Zahvaljujući upornom radu željezničara na uspostavljanju saobraćaja omogućeno je podmirenje svih privrednih subjekata koji zavise od Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

Neometano i bez ograničenja odvija se željeznički saobraćaj u Mostarskom, Sarajevskom kao i Bihaćkom području. U cilju ublažavanja posljedica i dalje se ostvaruje uspješna saradnja sa privrednim subjektima, predstavnicima lokalnih zajednica, kao i Civilnom zaštitom.