Stravična slika u Sarajevu
0
Urušio se krov Ledene dvorane Skenderija
Komentari (280)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast vlasti Kantona Sarajevo!!! Evo sta se desi kada se stedi na ovakvim i slicnim stvarima!!! Bruka i sramota!!!!
Vjerovatno su to pretpostavljali, a nije poduzimano ništa u vezi toga..
Ja kako gledam,sad cu imat sport na \"otvorenom\" :)
4Iskreno, nisam ja Hercegovac, ne vrijeđaj me, ja sam 100% Sandžaklija!
gje cmo sad igrati sjedece odbojke?
Svima je poznata stvar da sve kladionice potkradaju svoje igrače na razne načine. Evo moj zadnji primjer da još netko ne ispadne budala uplaćujući tim lopovima i prevarantima iz WWin kladionice: Kladionica WILLIAMS- WWin koja djeluje i putem on-line uplata na cijelom balkanu je na svojoj stranici objavila da za uplatu putem bankovnog računa za uplaćenih minimum 5 eura( + bankarska provizija) dobijate BONUS 10 eura. KLASIČNA NAVLAKUŠA I LOPOVSKA PLJAČKA. Uplatio sam i dobivši bonus uložio sam tih 10 eura na kvotu 4 i dobio 30 eura za eventualnu isplatu. Međutim lopovska bagra je uzela mi onih 10 eura iako je listić dobitan i logično bi bilo da s njim raspolažem i igram dok ne promašim taj bonus. Na moj upit kladionici rekli su „MI SMO TO POVUKLI I TO JE TAKO“! Na moje inzistiranje da mi pokaže gdje to u pravilima piše odgovor je bio: „NE PIŠE NIGDJE ALI TO JE TAKO“!!! Ovdje očito lud zbunjenog, a igrači nek se žale upravi vodovoda doslovno.
Mafija vodi, uzima sebi, dijeli kako hoce svojima i eto onda se tako desi da sad nece jos malo ni oni imati sta kome davati...a kanton i grad i drzava, sjedi i gleda, zna ko i kako dijeli lovu u Skenderiji i prosto ih se j.e.b.e. ko i za sve ostalo...Bitno je da \"dragi lideri \" cini mi se trenutno SDA da je dobio pravo na ovaj kompleks, ili je SDP, nije ni bitno, redovno mogu odrzavati svoje ahh tako bitne konvencije za nikakve pare... E da se hoce sve ovako fino urusiti... ma kako bi volio...SVE! Onda da se konacno fino svi postroje i poruse njih, nema druge...dok svi ne budu ovdje jednako gladni, jadni i hladni nista se ovdje desiti nece...tolike su svi kao patriote a samo sjede i gledaju kako im ga neko iz dana u dandublje zabija...ja vise nisam, prosto mi se fucka sta ce biti, odustao al opet je zalosno za gledati, al ako vec lajete onda pocnite i gristi! U suprotnom sve je ovo vise smjesno...
Skenderija je zadnjih 15 godina leglo kriminala i mjesto uhljebljenja podobnih sestrica,tetica,rodjaka,amid zica!Mjesto idealno za \"biti u talu\" za koncert,sajam,utakmicu,donac iju,kiriju itd!Gdje su silni novci od kantona,grada,raznih manifestacija?Pa u Dom mladih na koncert udje dvije hiljade ljudi a prihod sankova par stotina maraka!?Ima li u ovom gradu ili drzavi neko ko ce narediti provodjenje i reviziju u ovoj ustanovi,zamijeniti nesposobni i kriminalno udruzeni menadzment i u ovaj hram sporta i kulture postaviti i zaposliti sposobne a ne podobne ljude?Snijeg se morao ocistiti i to je direktna odgovornost direktora,nisu se valjda cistacice trebale organizirati i cistiti snijeg!Mozda je trebala doci brigada civilne zastite s Dobrinje ili Vogosce da ukloni snijeg s krova dok su kako se prica uposlenici Skenderije odbijali da to urade!Na kraju ko placa ceh za ocigledan nemar i ogromnu stetu??Bando lopovska nadam se da cete odgovarati za svoje postupke na sudu!!!
Sad je bas ledena dvorana....tragicno...
Što se tiče rušenja ovog velelijepog objekta, slobodan sam da kažem da je isti pao usljed otkazivanja konstrukcije a kao posljedica iskorištenja napona uzrokovanih velikim snježnim padavinama. Kao još jedan razlog otkazivanja konstrukcije jeste i velika razlika između standarda iz vremena projektovanja i dimenzionisanja ove konstrukcije (globalno zatopljenje, obilnije padavine). Navedeno sigurno većina zna, ali većina ne zna da je ovu konstrukciju dimenzionisao sjajni statičar Slavo Malkin građ.ing. Ovom prilikom odajem počast ovom akademskom građaninu, koji je mnogo dao gradu Sarajevu.
@mufljuz pogodak u sridu ,al ti ne mogu dati palac gore jer sam ispuco,svih deset.
http://www.youtube.com/watch?v=8xaKO_e1kVw Evo i razloga zasto je propala Skenderija,jer ova stvar nije tek od jucer da bi se moglo reci krov je pao samo pod tezinom snijega.Razlog se mora traziti dalje i krivce goniti krivicno.Mislim da je to i najveci problem u Bosni i Hercegovini. Ne postoji krivicna odgovornost a ista se uvijek po pravilu rjesava mitom i potkupljivanjem.Krivci podplacuju organe gonjenja i vlast koji potom ove prve oslobadjaju Ova dva faktora ce odvesti BiH u ekvivalentnost sa jednim Haitijem (ko poznaje ovu zemlju zna o cemu pisem)
Nije ju Mladić srušio a uspio je da je sruši minderaški konglomerat profitera, kvazipatriota, bandita, politickih klosara i slicno... Sta to govori o nama? Da smo gore smece od Mladića.... krizite i dalje na izborima za vladajucu oligarhiju za narednih jos 20 \"najtezih godina sa vama\".... tako vam i treba duduci...
Jako mi je zao da je zbog prirodnih sila doslo do propadanja krova na dvorani Skederija. Ali, smeta mi da novinar ,i ako je to upopste, poprilicno pravio pismene greske. \"URUSIO \" izvini ali ovo tako zvuci nepismeno! i drugo \"a roba je izletjela \" VAN\" !?? izvini sto sam ovo morala primjetiti, ali velike su greske da se ne bi primjetile.
JOJ ISKRENO TOLIKOMIJE ŽAO DVORANE DA NEMOŽETE ZAMISLITI. ČIMSAM ČUO DASE URUŠIO ČISTI KROV OD KUĆE MADA JE PROŠLE GODINE IZGRAĐENO POTKROVLJE I SVEJE NOVO NEKI 7,8 MJESECI ALI ŠTA ZNAŠ KAD SE SRUŠ ONDA GLEDAJ UNEBO JOJJ HHHHHHHHH STVARNO ŽAOMIJE ISKRENO POZZZZZZZZZZZZ .....
NE SJEĆAM SE 1985-86 god SU NAS PREBACILI IZ \'\'AUSTRIJSKE KUĆE\'\' U BARAKE NA SKENDERIJI NAS ŠEST POD ZVANIČNIM NAZIVOM \'\'KULTURNI CENTAR RO ZOI \'84\'\' A ZADŽENJE NAM JE BILA ORGANIZACIJA SVIH KULTURNOZABAVNIH PROGRAMA U RO ZOI \'84: DVORANE, RESTORANI, HOTELI UJEDNO SVI PROSTORI I SVI DOGAĐAJI, POSLA K\'O U PRIĆI.NO TO NIJE SMETALO TADAŠNJEM MENAĐMENTU (PIH KAKA SVE SAME KOMUNJARE) DA NAM SVAKO JUTRO ZA VRIJEME IOLE VEĆEG SNIJEGA PODIJELE LOPATE, A MI SVI UPOSLENICI SKENDERIJE LOPATALI I ČISTILI SNIJEG MLAĐI NA KROVOVE, MI STARIJI I DEBLJI PLATOE. NIJE TAČNO DA SU PLOČE NA PLATOU POPUCALE OD HLADNOĆE. NAJSTROŽE JE BILO ZABRANJENO BILSKENDERIJEO KAKVOJ MEHANIZACIJI NA PLATO, ČAK NI IZLOŠCI ZA VRIJEME SAJMOVA NISU MOGLI NA PLATO, NEGO NA PARKING ISPRED ALI KO ĆE TO OBJASNITI STRUŠNJACIMA RURALNOG USMJERENJA.TI OBJEKTI GRAĐENI I NOVCEM MOJE OBITELJI.PRVO SU OTPUSTILI ONE KOJI ZNAJU.
Sreca u nesreci je da je oko 60 djecaka skole fudbala bubamara izaslo na 15 minuta prije urusavanja krova, djeca su imala trening u toj dvorani. Nedaj boze da se to prije na 15 minuta desilo sad bi imali najvecu tragediju u gradu Sarajevu i BiH, sve se ovo moze napraviti i popraviti a svakako je i trebalo prije srusiti i nanovo graditi jer je dotrajalo sve bilo itd.