Stravična slika u Sarajevu
0

FOTO / Urušio se krov Ledene dvorane Skenderija

Piše: A. Džaferović
Foto: Feda Krvavac
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Od težine snježnog pokrivača danas se u Sarajevu u poslijepodnevnim satima urušio krov Ledene dvorane Skenderija, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com u MUP-u Kantona Sarajevo.

"Dojavu smo dobili u 15.05 sati. Na mjesto događaja izašla je naša i ekipe Profesionalne vatrogasne brigade KS, Civilne zaštite, Elektrodistribucije, Sarajevogasa i Hitne pomoći", kazali su nam u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako javlja naš reporter sa mjesta događaja, u trenutku urušavanja krovne konstrukcije u dvorani nije bilo nikoga i nema povrijeđenih. U trenutku kada se krov srušio Skenderijom je odjeknulo kao bomba. Materijalna šteta je ogromna, a na pojedinim mjestima je propao i pod i pao u garažu.

Građani, koji su u tom trenutku bili u blizini, su u šoku.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić potvrdio je našem portalu da nema ni povrijeđenih ni poginulih te da su ekipe još uvijek na terenu.

Urušavanje krova Ledene dvorane izazvalo je veliku materijalnu štetu i na objektima na platou Skenderije. Od siline udara na radnjama su popucali stakleni izlozi, a roba je izletjela van.

Stanje Ledene dvorane je bilo izuzetno loše. Sredstva izdvojena za rekonstrukciju su prošli mjesec preusmjerena u novi projekt - Sufinansiranje sanacije platoa Skenderija.