vijesti
82

U Tuzli kuhaju eminentni kuhari iz regiona: Građani probali prvoklasna jela

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
Trinaest ekipa eminentnih kuhara iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine učestvuju u kulinarskom showu "Zmajevi zakuhajmo" koji organizuje Udruženje kuhara BiH na platou ispred Panonskih jezera u Tuzli.

Odlično raspoloženje učesnika, ali i posjetioca nije mogla pokvariti kiša, nedostatak električne energije i činjenica da je dolazak reprezentaivaca BiH na show bio pod velikim znakom pitanja.

"Svi prihodi i donacije ostvareni na ovoj manifestaciji bit će uplaćeni na račun Turističko – ugostiteljske škole iz Tuzle za opremanje kabineta praktične nastave", rekao je Albin Herljević, predsjednik Udruženja kuhara TK.

Manifestaciju na platou kod Panonskih jezera podržali su mnogobrojni sponzori, a građani Tuzle mogli su uživati u jelima koje nemaju priliku probati svaki dan.

"Tek su počeli kuhati, ali mogu reći kako su im jela od riže prvoklasna", rekla je jedna od degustatorki pripremljenih jela na kulinarskom showu.

Kulinarski show trajat će do 16 sati, a kako vrijeme odmiče na trpezi su nova jela i slastice. Također, pored svake od trinaest kuhinja nalazi se kutija za dobrovoljne priloge, kojim se “plaća” jelo ili trud i ideje kuhara. U zabavnom dijelui programa prisutne je zabavljao orkestar Balsika, a svoju tačku imale su i tuzlanske mažoretkinje.