{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: 600 postača iftarilo u haremu Prinčeve džamije

20.7.2014. u 21:46
262
18
Tuzla: 600 postača iftarilo u haremu Prinčeve džamije
262
Blizu 600 postača iz Tuzle s akšam namazom iftarilo je u dvorištu džamije Princa Abdulaha. Masovno iftaranje organizovali su Udruženje Oaza i Medžlis Islamske zajednice Tuzla.
"Imali smo namjeru da iftar organizujemo na glavnom gradskom trgu, ali ta naša namjera nije naišla na pozitivan prijem u Općini Tuzla. Zbog čega su nam tražili dodatna odobrenja to valjda oni najbolje znaju. Nadamo se da će dogodine omogućiti organizaciju iftar na trgu, jer u tome ne vidimo ništa sporno", kaže profesor Jasmin Omazić, predsjednik Skupštine Udruženja Oaza.

Iftari su za blizu 600 postača pripremljeni u restoranu Saranda, a vrijedni aktivisti su obroke na ćilime postavili pola sata prije akšam namaza.

"Naišli smo na razumijevanje vlasnika restorana i sigurni smo kako iftari posjeduju sve one neophodne karakteristike. Pripremili smo 600 obroka za postače i još 100 pričuvnih u slučaju da nam se pridruži još građana. Večeras imamo i jednog građanina koji nije islamske vjeroispovjesti, ali koji je došao na iftar kako bi se upoznao sa našim adetima", kaže Jasmin Omazić.

Poslije iftarenja vjernici u Prinčevoj džamiji su uz molitve čekali početak teravih namaza nakon čega će krenuti kući i početi pripreme za sehur i novi ramazanski dan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: