{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iftaru u Zenici prisustvovali učesnici Marša mira iz Bugojna

1.7.2014. u 21:29
54
11
Iftaru u Zenici prisustvovali učesnici Marša mira iz Bugojna
54
Istanbulska općina Uskudar večeras je, u saradnji sa Asocijacijom mostovi prijateljsva Bosne i Hercegovine - Zenica, organizovala prvi iftar od 30 planiranih za postače iz Zenice.
Uskudar će u periodu od 1. do 27. jula organizovati 30 iftarskih večeri gdje će podijeliti ukupno 3.000 obroka za postače iz Zenice. Prema riječima predsjednika Asocijacije mostovi prijateljstva BiH - Zenica, Jasmina Imamovića, iftari su način jačanja veze sa pobratime općinom Uskudar i općine Zenica.

"Asocijacija mostovi prijateljstva Zenica i općina Uskudar organizovat će 3.000 iftara, iako je ostalo još 27 dana mi ćemo organizovati 30 iftara za 100 osoba. Na ovaj način jačamo prijateljstvo i vezu ove dvije pobratime općine, a nadamo se da će sami projekat postati tradicija", kazao je Imamović.

On je još izrazio žaljenje što ne mogu primiti veći broj postača, ali je još dodao da će u dvorištu Doma armije biti ugošćeno još mnogo postača različitih populacija.

"Evo večeras imamo fin odziv i atmosfera je zaista lijepa. Večeras su sa nama ovdje predstavnici džemata, mladi, članovi organizacija, ali i učesnici 'Marša mira' iz Bugojna koji će sutra iz Zenice krenuti prema Potočarima. Zaista nam je drago da smo mogli i njima večeras prirediti iftar i vjerujemo da će biti još sličnih projekata u Zenici u suradnji sa općinom Uskudar iz Istanbula", zaključio je Imamović.

Senad Mešan je po prvi put sa prijateljima iz Bugojna krenuo prema Potočarima, a večeras su se iftarili u Zenici na organizovanoj iftarskoj večeri.

"Mi smo se po prvi put odlučili da krenemo na Marš mira. Dnevno prelazimo oko 30-ak kilometara, a evo večeras smo ovdje slučajno na poziv naših prijatelja iz Zenice te ćemo sutra zajedno sa njima krenuti prema Potočarima. Teško je postiti i pješačiti uz vrućine i kiše, ali eto odolijevamo i uspijevamo u tome", kazao je Mešan.

Večerašnji iftar bio je popraćen ilahijama i kasidama, a već drugi iftar bit će organizovan sutra u dvorištu Doma armije u Zenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: