Direktor Facebooka
1

Zuckerberg: Ne želim mjesto u vladi SAD-a, nemam nikakve političke ciljeve

Klix.ba
Mark Zuckerberg (Foto: EPA)
Mark Zuckerberg (Foto: EPA)
Nakon špekulacija kako Mark Zuckerberg posjećuje porodice u svakoj američkoj saveznoj državi jer želi izgraditi veze kako bi došao do svog mjesta u vladi SAD-a, osnivač i direktor društvene mreže Facebook izjavio je kako ne želi ući u Bijelu kuću.

Zuckerberg je pojasnio kako je cilj njegove turneje da "vidi širu sliku" i upozna države u kojima dosad nije bio. On je naglasio kako nema nikakve političke ciljeve.

Ovaj 33-godišnji milijarder je u svom postu napisao kako Facebook želi povezati korisnike sa ljudima i potencijalnim mentorima koje bi trebali znati, a ne samo sa onima koje već znaju.

"Moj ovogodišnji izazov je da posjetim mjesta na kojima ranije nisam bio i da sagledam sa kakvim izazovima se suočavaju ljudi u različitim državama. Želim vidjeti kako oni razmišljaju o njihovim poslovima i zajednicama. Imam još mnogo toga naučiti, ali počinjem uviđati neku zajedničku povezanost", napisao je Zuckerberg.

Američki mediji pisali su ranije i kako bi se Zuckerberg mogao kandidovati za američkog predsjednika s obzirom da njegov Facebook profil sve manje liči na profil direktora društvene mreže, a sve više na biznismena koji se želi utrkivati za mjesto u Bijeloj kući.

Podsjećamo, on je na početku ove godine najavio lični izazov u okviru kojeg posjećuje porodice u svakoj američkoj saveznoj državi. Objavio je i pismo za koje su mnogi rekli da podsjeća na politički govor.