Komentari (142)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaki normalan Hrvat osuđuje ovaj zločin i naravno da krivce treba izvesti pred Sud
Razlika je samo što u trusini nije ostao ni hrvat ni kokoš živa
Putinove sukerice Milanovic i Covic jos se ne oglasavaju o ovome zlocinu. Moramo shvatiti ovaj dvojac, trenutno su zauzeti prekrajajuci mapu Bosne sa drvenim bojicama.
Ovdje kad dodju zajedno neki predstavnici vlasti Bošnjaci, Srbi i Hrvati al' iz potrebe a ne zbog ceremonije, značiće da se ozdravilo. Predstavnici imperije mogli su bar nekog pismenijeg naći da im kaze da je 'sjećanje na Dobrilu' a ne 'na Dobrila', baš mi idu na zivce, sad se oni sjetili ... posebna ploča sjećanja za sluzbu imperiji.
Ja sam Hrvat i ovo je sramotan dio povjesti i hrvatskog naroda. Naša vjera ne propagira ubijanje i samo divljaci neljudi brane takvo što. Počivale žrtve u miru, isprika susjedima zbog budaletina i zločinaca koji su nečasno predstavljali hrvatski narod.
Ceceni u Bihacu https://www.youtube.com/watch?v=vC__kSBjl34
Strasni zlocini su cinjeni ratom koji je nastao raspadom SFRJ. Prava snaga lezi u nepristasnosti i osudjivanju svakog monstruoznog zlocina. Moramo imati zajednicke komisije iz sva 3 konstitutivna naroda da javno na televiziji bar jednom sedmicno(subotom navece) provedu 2 sata u emisiji suceljavajuci misljenja i iznoseci dokaze. Tako bi sva 3 naroda mogla da prihvate zlocine iz redova svojih pristalica i osude ih svrsishodno. Jedino tako se moze do neke nove buducnosti bez mrznje i sukoba.
I ne zanosite se da ce velike sile da nam pomognu u tome, jer se oni vode svojim globalnim interesima na balkanu.
mnogi ne shvačaju da mržnja rađa mržnju,hrvati u srednjoj bosni mislim na (novi travnik-vitez-busovaća)ako opet bude belaja ovo bi moglo se njima desiti,nije ovo prijetnja već činjenica da smo na istom mjestu kao i 1993.godine samo što ne puca,nevina krv je pala ne samo u Ahmićima već svagdje.mnogi jedva čekaju da belaj počne da se osvete za ubijene nebitno na kojoj strani bili.nije to dobro nikako.nema pomirenja,jer nije stalo izgleda nikome.
Kako neko moze ubiti dijete od 8 godina ne mogu to u glavi da svarim nikako.
malo se zapitajte ramazan je a toliko mržnje i slobe.
pre toga su Muslimani poubijali Srbe u selu Kravice
eto to je taj istinski hvo i način kako je branio bosnu i hercegovinu. stotinu i šesnaest nedužnih žena djece i staraca u jednoj sekundi pobili. i nije to usamljen slučaj. ako nisu stigli protjerati ili u logore nabiti, onda bi jednostavno pobili. vjerovatno ih je i mister rošavi u tome savjetovao.
Gdje je sada onaj sapunđija Milanovic daopere ovaj zlocin gori je od Karadžića ovaj pobio samo muškarce a ustaše sve što se kreće pa čak i domaće životinje. Sram te bilo genocidašu.
Etničko čišćenje Hrvata u Bugojnu - Primjer pravog etničkog čišćenja je općina Bugojno. Tu je prema popisu iz 1991. živjelo 15993 Hrvata (34,2%) a nakon ratnih sukoba ostalo je 1374. Ukupno je ubijeno 119 Hrvata, a ostali su pobjegli. https://hr.wikipedia.org/wiki/Ratni_zlo%C4%8Dini_Armije_RBiH_nad_Hrvatima_u_Domovinskom_ratu
Kako se danas sjecamo Ahmica. Bilo bi lijepo kada bi se prisjetili i zločina koje je pocinila Armija BiH. Da ne bude jednostrano. Zločin je zločin a zločincima je mjesto u zatvoru ma ko to bio. Treba pokusavati unaprijediti odnose
Nisu svi Hrvati ovakvi, ovo je manjina.
Detalji i dokazi o počinjenim zočinima za one koje interesuju utvrđene činjenice: https://ahmici.sensecentar.org/index-bhs.html