Dobitnice Nobelove nagrade za mir
0
Žene više nisu žrtve, one su danas lideri u svijetu
Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nekada stvarno otvorite Kur**an pročitajte ajete, a onda i tumačenja istih jer očigledno sve uzimate zdravo za gotovo.Žena u Isl**amu ima visok status i kao žena i kao majka, i islam opcenito kao religija ima najljepsi odnos prema ženi :) http://tinyurl.com/3l2folt
@ACE To ne moze ispraviti ajet u kojem se dozvoljava udaranje, djaba sve kad je vec izreceno i nema povratka, mnoge zene su zbog toga ispastala, a i danas ispastaju. To je samo jedan u nizu dokaza da je ku.ran bescasna knjiga puna nepravdi, gresaka i lazi.
Jb ga, neki vole da zamotaju žene, neki vole ovo da vide: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/373776_305577966130975_230138940341545_1022059_1457235325_n.jpg Pa mi recite ko je normalniji, isfrustrirane bradonje i preplašene nidže ili opušteni normalni muškarci i žene.
Volim što si zatucan i glup, nekako mi je lakše iskorištavati ljude kad mislim da većina razmišlja kao ti. Hvala ti
@ccc.Niko ne pokusava nista da ispravi.Mi uzimamo cijeli Kur\'an i nijedan dio ne ostavljamo.Kao ni dio u dzihadu,gdje nam On uzviseni naredjuje da se borimo i sl dijelove gdje neki muslimani pokusavaju da nesto izvitopere da bi se nevjernicima dodvorili.Sudnji dan ce zaista doci,to je prozivljenje od kojeg nijedno stvorenje nemoze pobjeci,i uvjerit cemo se ko je bio u pravu a ko ne.
MashaAll\'ah vidim plaho se vi bavite Islamom. Ako zaista mislite da su zene u muslimanskim zemljama potlacene ili ugrozene,pa primite onda Islam jedinu priznatu vjeru kod Uzvisenog Boga i dajte svoj udio u pomoganju tih zena. A vi braco muslimani,kome se pravdate?Pa svaki od njih da zaista hoce,mogao bi naci,desetine naucnih dokaza,kojim se dokazuje autenticnost Kur\'ana kao Bozije Objave.Onda oni zaista kada imaju problem sa Kur\'anom oni imaju problem sa Uzvisenim Bogom.A i mnogi muslimani danas imaju problem sa Kur\'anskim versovima.To je bolest srca.On ako misli da je to nepravda,sto se u ajetu govori,pa neka dignu ruke prema nebu i neka to kazu Njemu Uzvisenom direktno,a On sve cuje i sve vidi.
to je zato jer je uticaj religija smanjen meni nikako nije jasno kako zene mogu podrzavati bilo koju religiju, kad su u svakoj neravnopravne
@ccc To je samo dokaz da ti ne znas nista o Kur\'anu, a ni o Islamu. Do sada nisi rekao ama bas nista konkretno, osim sto si pokazao da u najmanju ruku ne volis Islam. Inace ne komentarisem po ovim forumima ali na tvoje uvrede sam morao reagovati. Spominjes Islam i pricas gluposti u komentarima za clanak koji o tome ima malo veze. Uzmi i procitaj Kur\'an, i popricaj s muslimanom koji zna nesto o svojoj vjeri, naucit ces sto god. Pozz
N A J E B E M T I S E M A J K E S R P S K E , J U C E R S I N A D R V E T U Z I V I O P I C K A T I M A T E R I N A P R A V O S L A V N A .
p im mt3rna
@ccc \"Najbolji medju vama su oni koji su najbolji prema zenama.\" (Ahmed) \"Prema zenama su velikodusni i pazljivi samo plemeniti ljudi, a zene ponizuju i zlostavljaju samo oni koji su losi i niske naravi.\" (Ibn Asakir) \"Oporucujem vam lijep postupak sa svojim suprugama.\" (Buhari) \"Bojte se A.l.l.a.h.a u pogledu zena! Vi kod njih imate svoja prava, a i one kod vas imaju svoja prava.\" (Muslim) Hadisi Poslanika s.a.v.s.
Nobelova nagrada za mir... isto kao da dobijes zlatnu olimpijsku medalju... iz badmintona.
...
@ACE Uzimam u obzir ono najvaznije jer uzimajuci u obzir statistiku koliko je muslimana u svijetu trenutno a i od samog nastanka islama, koliko je tek samo onda žena udareno u skladu pravila ku.rana o udaranju žene, to je zaista zastrašujuće pomisliti jer se brojka nikada neće otkriti jer kao što se zna žene ne smiju pisnuti o tome. Užas i sramota.
Cinjenica je da je zena i na Istoku i na Zapadu potcijenjena i ugrozena - na Zapadu kao seksualna robinja, golotinjom i pornografijom unistava svoj integritet i sluzi kao objekat koji (se) prodaje; na Istoku gdje je puno islama a malo muslimana, zena se ponizava i ugnjetava kao gradjanin drugog reda, uskracivanjem brojnih prava a koje uporiste nema ni u islamu niti u Serijatu (ovo govorim kao neko ko ga poznaje) i zrtva je brojnih tortura i nehumanog tretmana. Sve zene, bez obzira na religiju, nacionalnu ili rasnu pripadnost se trebaju ujediniti i pokazati svijetu od cega smo stvorene...kako je proslo vrijeme tlacenja i doslo vrijeme sa zasjamo punim sjajem. Za sve inteligentne, snazne, sposobne i nezavisne zene, sirom svijeta! Toliko od mene :)
@ccc vidis ono sto zelis da vidis, ostatak teksta uopste ne uzimas u obzir. @Tolerance Naravno da ima tih stvari i u islamskim zemljama, ali ima i u ostalim. Ono sto meni smeta jeste sto kada se takvo sto desi u islamskoj zemlji onda se to na sva usta propagira. Sta mislis ima li vise trgovine zenama u islamskim zemljama ili u zapadnim? Vise silovatelja u islamskim zemljama ili u zapadnim? Odgovor je jasan kao dan.