Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zanimljivo kako se na ovakvim protestima najviše nađu svršene studentice komparativne književnosti i rodnih nauka, koje ponavljaju slogane iz usta raznih NGO koji su masno plaćeni da održe takav protest. Žene koje rade i koje imaju stvarne poslove se smiju ovim sektašima koji bi da im se dodjeljuju novci samo jer su žene. Ne može, jednaka plata za jednako odrađen posao i nema druge.
Minusi to pokazuju - ne žele jednaka prava nego posebna prava. Ta posebna prava mogu dobiti samo diskriminacijom muškaraca. Toliko o sranj*ma o jednakim pravima.
@Trump2020 Frajer koji komentariše na Klixu upućen u obrazovnu strukturu feminističkih i protesta za rodnu ravnopravnost. AHAHHAHAHAHAHAH pa je8eš komediju kad u Bosni žive ovakvi likovi :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
jadne zene iz svice. hajte vamo unas ubosnu. ovde niko nikad nestrajkuje. unas sve ide. sve stima ko vash sahat
Treba srusiti vladu svicarske zbog ovoga
Place mi se.
Nikad u historiji žene nisu imale veća prava
Waaah! Du gehst? Schluchz Es war toll mit dir..
Kada bih poredio antičke države sa današnjim, Sparta bi bila Sjeverna Koreja, a Atena bi bila Švicarska. Sparta je poznata po vojsci, sve je išlo na taj mlin, kao i u današnjoj Sjevernoj Koreji. Atena je imala direktnu demokratiju, a Švicarska organizuje referendume za razna pitanja.Izvori nauke u Ateni Platon i Aristotel imaju svoj ekvivalent u CERN-u i ETH. Ali položaj žena u Sparti je bio bolji nego u Ateni. Tako su i pravo glasa dobile Koreanke mnogo prije od Švajcarkinja.
Zakonski su zasticene kao nigdje u svjetu. Najvece drolje,najgore majke i najgore supruge. Sto se tice zarade,tacno je da su u podredjenom polozaju. Sve iz licnog iskustva govorim.
@jasmin, pa i izlaze na ulice zbog podređenog položaja na radnom mjestu.. a što se tiče toga kakve su majke i žene , pa čuj, mnogim muškarcima je dovoljno da vide samostalnu i samouvjerenu ženu u kratkoj suknji sa pivom u ruci i da je prozovete kurvom..
u Švicarskoj je tek od šezdesetih godina 20. st. dozvoljeno zenama da glasaju, velika i razvijena zemlja....
Treba više žena u rudnicima na gradilištima i u vojsci. Nije pravedno da samo muški ginu na ovakvim poslovima. Isto tako treba se izjednačit broj beskućnika i samobustava ni tu žene nisu pravedno zastupljene.
@LIMESA budi blizo TV kamera gledaćemo te u dnevniku 😉
pa moraju se zaliti kada su svicarsku naselili sve primitivci sa balkana, siptari srbi bosnjaci pecinci i poceli tamo da kontrolisu sve
Ah žene u Švicarskoj nezadovoljene. Prelijepa rečenica.
veća prava - dupe glava