Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
....oštro ćemo osuditi ovu akciju" Ma nek je 'ostro' Zasto ne moze Krim a moze Kosovo Pa Kosovo je strategijski bilo za Nabuko i privatan rat kojim bi NATO dao sebi neki mandat i 'zanimanje" a usput i dobio komplet svoju Drzavu. Krim je u prevodu bukvalnom VRATA ZA KASPIJSKO MORE. Ko kontrolise Krim kontrolise ta vrata, a Kaspijsko je jedan ako ne i najveci energetski potencijal na Planeti Zemlji i centar Evroazije,..a ko kontrolise Evroaziju kontroliseSvijet. Kontrolom Krima Rusi kontrolisi kompletno CRno More,..NATP time gubi direktno Gruziju i zatvorena su im time vrata za Azerbejdzan i Tadzikistan u Kaspiskom Bazenu. To je strategijski razlog ,....a politicki razlog je mnogo opasniji i kojeg se ove "demonkratske" zapadne zemlje uzasavaju.
Zapravo zapad i zapadna demokratija se uzasava jedne stvari,..a to je PROVODJENJE DEMOKRATIJE u drugim zemljama. Jer ako bi se demokratija PROVODILA u upravnom svom smislu i PRAVOM SMISLU, onda bi postojali i demokratski razlozi i alati kojim bi neki narod mogao demokratski da odlucuje o svojoj sudbini. Time bi recimo Texsas i Kalifornija koji teze samostalnosti postali sopstvene drzave,..Britanija bi se raspala, Spanija itd itd
moze li mi neko od pravnika mozda objasniti zasto je deklaracija o nezavisnosti kosova 2008 bila legalan cin, a deklaracija o nezavisnosti Krima ilegalan akt? mozda nesto propustam. cisto objektivno pitam, ima li razlike?
Deklaracija o nezavisnosti Kosova i Metohije je legalan akt jer SAD i ostale Zapadne sile imaju pravo proizvoljnog tumačenja međunarodnog prava. Deklaracija o nezavisnosti Krima je ilegalan akt jer niko drugi, uključujući tu stanovnike Krima i Rusiju nema pravo proizvoljnog tumačenja prava.
Jer Ukrajina nije napala Krim i nije nicim ugrozila etnicke Ruse koji na Krimu nisu ni starosjedioci nego ih je planski naselio Staljin nakon II sv.rata na posjede Tatara koji su protjerani u Sibir!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
G7 okuplja velike industrijske zemlje (Njemačku, Kanadu, Sjedinjene Američke Države, Francusku, Italiju, Japan i Veliku Britaniju), kojoj je priključena Evropska unija. Navedene drzave drze preko 80% ukupnog svjetskog duga.Toliko o njihovoj ekonomskoj razvijenosti,opstaju samo zahvaljujuci vojnoj prijetnji ostatku svijeta te pljacki drzava na koje su izvrsili agresiju.
I drzave kojima su svi duzni, drzave koje cine WB i MMF, duguju same sebi i svojim bankama-mo's mislit'...
...ako vam se ja grohotom smijem, morete mislit kako je tek putinu...oćete da ga ubijete smijehom?