{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena izgradnja škole u Nepalu koju su finansirali građani BiH

F
22.7.2016. u 11:24
1.352
25
Završena izgradnja škole u Nepalu koju su finansirali građani BiH
1.352
Završena izgradnja škole u Nepalu koju su finansirali građani BiH
Škola u Nepalu (Foto: MVP BiH)
Završeni su radovi na izgradnji škole u Nepalu, u regionu Katmandua, koja je izgrađena sredstvima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a koje je za ovu namjenu doniralo 100.000 KM, kao pomoć naše zemlje nakon razornog zemljotresa koji je nanio veliku štetu ovoj zemlji. Radovi su okončani u ugovorenom roku, a učenici bi veoma brzo trebali ući u svoje nove prostore.
Gradnjom škole je rukovodila Ambasada BiH u New Delhiju i nerezidentni ambasador BiH u Nepalu Sabit Subašić, uz podršku direktora Shanker grupe Shahila Agarwala, kojega je nedavno Predsjedništvo BiH imenovalo za počasnog konzula BiH u Nepalu.

Nerezidentni ambasador BiH u Nepalu Subašić je istakao da je kamen temeljac za školu svečano postavljen 7. septembra 2015. godine u području Katmandua koje je pretrpjelo izuzetno veliko razaranje.

Vijeće ministara BiH je inisitiralo da BiH izgradi "svoj objekat" u Katmanduu što se pokazalo veoma dobrim potezom. Novoizgrađena škola će, uz humanitarni aspekt, imati i veliki simbolički značaj u povezivanju udaljenih, ali bliskih naroda BiH i ove himalajske države.

Svečano otvaranje škole će uslijediti uskoro, a planirano je da istovremeno bude otvoren, nakon što je okončana sva potrebna procedura, i Počasni konzulat BiH u Katmandu kojim će rukovoditi ugledni biznismen Shahil Agarwal.

Ovim će BiH dobiti važnu "instituciju" koja će služiti za zadovoljavanje interesa naše države u ovoj udaljenoj zemlji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: