Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Studentski dom Bjelave nije puno bolji.
Navela sam da nije puno bolji. Nazivaju ga horor filmom , sta dalje pricati.
Jedino nije srusen kao ovaj logor.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Čitajući sjajne romane Pad titana i Zima svijeta velškog autora Kena Foleta, prisjetila sam se detalja iz istorije svijeta s naglaskom u prvom romanu na dešavanja u svijetu u periodu oko Prvog sv. rata a u drugom romanu oko Drugog sv. rata. Izuzetno dobra podsjećanja i detalji o brutalnosti vlasti u cijelom svijetu ali opisi onoga što je radila nacistička vojska Adolfa Hitlera meni nije ništa strašniji od opisa brutalnosti ruske vojske, tajne policije i svakoga ko se dočepao moći da odlučuje o sudbinama drugih ljudi.
Josif Vesairinovic Djugasvili kralj komunizma
cisti komunizam
Zamislite koji je to sistem bio kad je radio po ovoj lozici: Za vrijeme rata uspjela jedna grupa rusa koji su bili ratni zarobljenici pobječi iz logora - ukrasti njemački avion - vratit se kod "svoji" - onda im slijedio vojni sud i smrtne kazne - zašto???? - zato što su kukavice i izdajice što su sebi bili dozvolili da budu zarobljeni od njemaca, pa kad mi neko kaže da je komunista ili poželio vremena Tita poslo bi ga u tri lijepe ...................
Jebo ti TITO .... Sta ti znas o razlici izmedju Rusije i Yugoslavije.. ?'' LJUDI.. NE MOZETE POREDITI RUSKI KOMUNIZAM I YUGOSLOVENSKI SOCIJALIZAM EBEM VAS GLUPE...
Jebo tebi Tito sve mrtvo i živo, ti i tvoji mora da ste bili njegove sluge pa ste "uživali" u toj Jugoslaviji pod Titom, moj rahmetli djed je odležo 12 godina nizašta a glavni svjedoci bili partizani iz susjednog sela koji su bili četnici sve do krajem 1944. A drugom jdedu su oteli 200 dunuma zemlje i 300 šumi i eno danas u vlasništvu svetosavaca. JEBO TI I TITO I JUGOSLAVIJA MATER.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
majčica rusija :)
Kad će izaći muzej kad je britanska ološ istrijebila Indijance u Americi, pa napravila "demoktatiju".
Davno snimljen: "The last Mohican"
I Staljin je bio antifašista kao i tito
Svaka cast na izvaljenoj gluposti.. !!!
ma to je sad vec propalo sve...sto nisu fotke objavili od ranije...bilo im fino....ko u hotelu :-)
Komunisticko zlo... Cinjenica je da je komunizam kao ideologija odgovorna za daleko vise ubistava od fasizma, ali i daleko vise ljudske patnje. Ovi logori su samo kap u moru komunistickih zlocina i zla.
Ovo nije nije vidjelo komunizma kao idelogije ni na papiru..ovo je cista diktatura sa fasistickim olicjem.. nauci sta je komunizam pa onda pricaj..!!!
Znam ja vrlo dobro sta je komunizam, vjerovatno bolje nego ces ti ikad znati. A tebi savjetujem da sam pokusas nesto nauciti jer ocigledno nemas pojma o cemu lupas.
FATAL ERROR!
Ispran vam je mozak. Sve koji mislite da le lose u domovima bih pitao: jeste li tamo bili ili citali u novinama? Grijanje jeste slabo ali ga ima, dok se studenti dodatno griju na grijalice i opterecuju dotrajale elektricne instaslacije koje mogu izazvati pozar zbog preopterecenosti. WC-ji Jesu stari i losi ali su cisti, koliko mogu biti. A vi to poredite sa gulacima? Gluposti! U gulacima su letjele glave zbog olovke, hiljadama kilometara od kuce, kupili su ih bukvalno na ulici da "popune mjesto u kamionu" za Sibir, gore nego za Goli Otok. I vi to poredite. Obicna gomila budala.
nasli malo zice da uslikaju :))))) ..gulazi nisu bili nista posebno zasticeni iz prostog razloga jer nisi imao gdje pobjeci gol i bos bez hrane, prvo naselje na 1000 kilometara a zima i snjeg sibirski devet mjeseci,to nisu bili klasicni zatvori vec radni logori gdje su zatvorenici radili teske poslove u sumi ili rudnike
Bas sam mislio da posjetim Rusiju i ove logore, al' eto, uletih na ovaj clanak :)
E OVDJE BI JA POSLAO DOMAĆE KOMUNJARE I JEST NAJVIŠE KOMUNJARA BILO PO KOMUNISTIČKIM LOGORIMA...AHHAHA
moj glupane..
Jao slika i namjestaljke..
Vidis ova izjava ne porice stanje tih ljudi,vec kazem za slike,zar ne lici kao nam.one bocice poredane na prozoru ili ostatak djona...hocu rec skupljeni su ostatci na hrpu i blic slika...