{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Zavahri pozvao Afganistance u "borbu protiv krstaša"

F
FENA
22.3.2012. u 14:14
0
11
Zavahri pozvao Afganistance u "borbu protiv krstaša"
0
Zavahri pozvao Afganistance u "borbu protiv krstaša"
Šef terorističke organizacije Al-Qaida Ajman el-Zavahri rekao je da je video snimak na kojem američki marinci uriniraju po tijelima Afganistanaca dokaz zapadnjačke pokvarenosti i istakao je potrebu borbe protiv "krstaških snaga" u zemlji.
U video poruci objavljenoj u četvrtak na jednoj islamističkoj internet stranici, Zavahri - koji je zamijenio Osamu bin Ladena nakon što su ovoga ubili američki vojnici u Pakistanu prošle godine - rekao je da su snimci uriniranja božanska poruka.

"Bog je razotkrio Amerikance ovim snimcima, na kojima marinci uriniraju po tijelu jednog afganistanskog svetog ratnika", rekao je on u poruci na arapskom.

"To je istina njihove zapadnjačke, cionističke, bezbožničke civilizacije. To su njihove vrijednosti i njihov pogled na ostatak čovječanstva uopšte, posebno muslimana", rekao je Zavahri.

Video snimak kako američki marinci uriniraju po tijelima Afganistanaca, objavljen je u januaru na internetu.

U poruci Zavahrija nije spomenut masakr 16 afganistanskih civila koje je počinio jedan američki vojnik na jugu Afganistana, koji je dodatno zakomplikovao odnose između Washingtona i Kabula, i doveo do toga da se traži ubrzano povlačenje stranih snaga iz zemlje, naveo je AFP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: