Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Amerikanci i NATO pametni, naoružavaju Ukrajince, koji sami iznose smeće iz svoje zenlhe, i gledaju kako se Rusija iscrpljuje.
Pogledaj kako se mi iscrpljujemo... Nestašica ulja nestašica hrane nestašica energenata nestašica poljop. Đubriva ko je kome uveo sankcije?
Niko ne tvrdi da je Ukrajina pobjedila ali je ocigledno da je "svetska sila" Rusija izgubila izmedju 7000 i 14000 vojnika i nekoliko hiljada vojnih vozila (tenkovi, oklopna vozila, kamioni), da nemaju punu kontrolu nad nebom, da je ubijeno cak 5 ruskih generala, da je Rusija primorana dovesti placenike i rezervne snage (cecenci, jedinice iz Sibira). Jos kad skontas da rat traje manje od mjesec dana.
Ako pobjedjuju zasto ib uopste pristajali na sastanke i dogovore oko Ruskih zahtjeva???? Neka ih pobjede onda ako vec pobjedjuju.... po klixu kako dobro Ukrajini ide, mogli bi i Moskvu jos napasti i osvojiti. hahahahha
Pa ako Rusija pobjedjuje sto vise ne uzme taj Kijev, ili sto recimo ne uzmu Harkov koji je odmah pored rusko-ukrajinske granice. Mozda je ruski plan da prvo pogine hiljade ruskih vojnika i da izgube hiljade vojnih vozila pa da tek onda zauzmu sve? Genijalan plan
Detaljno vojno strateški objašnjeno.. NEMA KRITIKA ZA IMBICILNO I ZLOČINAČKO PONAŠANJE VOĐA ČELNIKA..?? Kritika NEZASITNOG MATERIJALIZMA,,LJUDSKE POHLEPE I STVARANJE GLUPOSTI RATA UMOVIMA AUTIZMOM OBOLJELIH VOĐA.???? BEZ TAKVIH KRITIKA JE SVAKI KOMENTAR BEZVRIJEDAN
Meni nije jasno to navijacko raspolozenje...jedni za ukrajinu drugi za ruse...sta imate od toga🤔...
Pričamo za 1 maj pa vidimo tko je gdje? Do sada sam pročitao da Rusi nemaju hrane, municije, da ih je izginuli 12 000 a evo sad počeli pisati da se smrzavaju... Gledamo snimke i sa 100+ zarobljen ina odjednom, gledamo 80% uništenih aerodroma itd...
Američki plan je da sa Ukrajinom potroši i baci na koljena Rusiju.To će im po svoj prilici i uspjeti.EU i Amerika će ekonomski skršiti Rusiju a Ukrajina će im vojno zadati tolike gubitke da će na kraju sami sa govnjivu motku Ćelu natjerati iz Kremlja.Gubitci Ukrajine će biti ogromni i ljudski i materijalni.Na kraju će postati kolonija zapada.
Tako jeeeee..A žalosno je da Umnoporemečeni Idioti manipuliraju sa običnim Narodom..To je današnji NAŽALOST postupak i činjenica.. Osobno se ZALAŽEM ZA SVIJET BEZ GRANICA-DRŽAVA ili Organiziranih Skupina..Kada se to postigne; Idioti gube moč VLADANJA..Nije NEmoguče no treba izuzetna Volja Društva.. Bog poživel..
hahahahaha dovoljno je reci Index :∆ ili Klix.. halo ba gori ste od hamasa hahahahahha
iskreno protiv Rusije i ne bi mogli puno bolje proci, samo pola miliona pobjeglo od 40 neki miliona., dobro naoruzani, naviknuti na rat. 3 put manje zrtava.. 15% Rusi vojnika ili ranjeni ili ubijeni.. za mjesec dana rata ovo se moze definisati kao pobjeda. samo sto su puno teritorije izgubili i par gradova ruseni. ali Ukrajina je velka, nije logicno da je armija raseljenja na citavu teritoriju..
ali najveca pobjeda je naci kompromis i oconcati rat..
Nekad pisete Ukrajina pobjeđuje, nekad Zelenski haman na sve ustupke Putinu pristaje. Istina je da se gine i da nece brzo zavrsiti ova agresija, nazalost
Jooooj naslova!! Pa ispade da zale Rusiju ,sto gubi. Ja naslova,ja proseravanja ,braco moja draga. Sve ove dezinformacije,zakukuljeno,zamumuljeno a istina je istina. Ruska armada davi Ukrajinu ko zmija zabu. Nista mi pomoci nemozemo sto pisemo ,rekla kazala. Zao mi je jadnog naroda.
Ishakovich, nije pobjeđivala ni na početku ni na kraju...to je bio pat a ne rat...kad su veliki rekli dosta, isti je završio, tako će i ovdje biti...
S tim da će ovdje veliki odlučiti kada će stati.
pa ako Ukrajina pobjedjuje: - Zasto trazi od Zapada zatvaranje neba? - Zasto trazi donacije od Zapada u oruzju? - Zasto konstantno poziva strane dobrovoljce da se bore za Ukrajinu? - Zašto gubi sve vise teritorije iz dana u dan? - Zasto se ne vidi povrat teritorije? - Zasto je neki dan govorio da je spreman dati Krim samo da se prestane sa ratom pa ga Putin odbio jer zna da moze dobiti vise?
Zvakno ga Putko...
I ovo covjek dozivi dok je Ukrajina vec odavno izgubila ali polako se finalizira jer Rusi zele sto manje stete napraviti i dok zapad laznim informacijama siri propagandu o tzv Ukrajinskom otporu na klix ba citas " Zasto zapad ne moze priznati da Ukrajina pobjedjuje u ratu ?"
zapadu to jest vikinzima u americi i engleskoj ne odgovara pobjeda ni rusije ni ukrajine,već iscrpljivanje rusije preko ukrajine dugoročno dok se rusija ne iscrpi u svakom pogledu a onda ćemo vidjeti šta su dalje vikinzi sa zapada odlučili kako će dalje da nastave ovaj rat iscrpljivanja,dali idemo u svjetski reset najveći ili su smislili nešto drugo..
Meni je u ovoj prici vise zao Srba nego Rusa. Ovaj ce rat na Srbe ostaviti velike psihicke traume jer su posljednjih mjesec dana shvatili kolike su sklempe njihovi idoli i zastitnici Rusi.
Tacno tako
Zato sto gubi.