Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hladni rat je moguć samo ako postoje ideološki podijeljeni blokovi a toga nema .Rusija je danas više kapitalistička država od SAD. Međutim za vreli rat, što je izvjesnije imamo samo golu moć protiv moći bez ideoloških razlika. U sažetku bi to bilo - nemamo ništa protiv vas osim što želimo da ne postojite kao takvi.
NATO: BDP: 40000 milijardi i 940 miliona stanovnika....... Rusija: BDP:.1700 milijardi i 140 miliona stanovnika. Ovdje uopste nema konkurencije, Rusija se ne moze vojno takmiciti sa Zapadom jer im je ekonomija jako slabo.
Rata će biti samo je pitanja kada i kakvog, nuklearnog, konvencionalnog ali rat je kao i mir samo društveno stanje.
Pa nije Hladni Rat nikad ni zavrsio,uvijek se Amerika i Rusija prepucavale i sad Kina usla u igru.Kao što ni 1sv rat nije zavrsio samo se prelio u "2sv rat"
Kad ce ljubav poceti? Heba ga rat vise
Robovim je uvijek neko upravljao. Bosnjaci nisu narod ni nacija, domacih izdajnici od turaka preko kojh danas amerika hebe i kontrolise region. Kad amerika izgubi interes ovde opet ce ti bosnjaci nastradat. Da su pametni pravili bi svoju drzavu na 23% ili federaciju pripojili hr.
U Bosni nije rat, al je hladno 🖕
Kad bi se čovjeku ponudilo dugme "reset" neki bi ga odmah pritisnuli.
Rusi, samo udrite po internet infrastrukturi zapad će se vratiti u kameno doba a mi da dahnemo dušom.
Samo da zavrsimo s ove strane zeljezne zavjese...ma sta ko pricao, svaka zapadna drzava je sto puta bolja za zivot od rusije
javio se onaj cija politika ga i zakuhava zadnjih godina
Pocinju i Novi zakoni. Cesto ce bit prijedloga cijim usvajanjem bi se gradjanima otezao svaki vid ljudskog i gradjanskog prava. Dokumenti, kretanje, poduzetnost, sudsko parnicenje, sloboda govora, raspolaganje vlastitim parama, azil, lijecenje, skolovanje, pravo na pravicni sudski postupak koji nije uslovljen taksom koju siromasniji ne mogu platiti, itd. Novi zakoni ce proci ako DOPUSTIMO
Gladni i siromasni Rusi samo o ratu, isto nasi opancari
Mi nikada nismo bolje zivjeli nego za vrijeme hladnog rata.
hocemo nukleari, je3o vas hladni
Nema tu pobjednika ,samo će svi živjeti u bunkerima pod zemljom ko jeb..i pacovi,bez sunca i zelenila.I alternativa još gora beživotni Mars.
Ne zagovaram rusku politiku. Postoje stvari zbog kojih ljudima sirom svijeta smeta ruska politika i to je normalno. Ali postoje i stvari o kojima trebamo vise brinuti a to je globalna politika koja utice na nase zivote. Trenutno se Rusija ne uklapa u novo krojenje pozicije ljudskog bica. Ne treba zbog klasicne ruske politike zanemariti opasnost koja svim ljudima svijeta dolazi u fromi bioloskog oruzja i novih zakona.
Hladni rat zato jer je u Rusiji hladno onda bi bio topli da je negdje drugo 😊
Samo sa zamijenjenim ulogama, Murika koja propada ko kauč i obećana zemlja Rusija