{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakazane demonstracije u vezi sa pokretom "Okupirajmo"

S
1.5.2012. u 12:42
0
0
Zakazane demonstracije u vezi sa pokretom "Okupirajmo"
0
Zakazane demonstracije u vezi sa pokretom "Okupirajmo"
Demonstracije, koje su u vezi sa pokretom "Okupirajmo", najavljene su u Amsterdamu, Atini, Barseloni i Londonu povodom Međunarodnog dana rada - 1. maja.
Evropska konfederacija sindikata (ETUC) saopštila je danas da želi da obilježi 1. maj kao dan zapošljavanja mladih i socijalne pravde. U saopštenju se ističe da su mjere štednje rezultirale nesigurnošću na tržištu rada, posebno među mladim ljudima.

"Nesigurnost pri zapošljavanju, posebno među mladim ljudima, nije rješenje krize. Fleksibilni radni ugovori i niske plate neće otvoriti put ka rastu", rekla je generalni sekretar ETUC Bernadet Segol.

Tokom govora, održanog povodom 1. maja, danski premijer Helle Thorning-Schmidt i trenutni predsjedavajući EU usvojila je njemački stav o pitanju mjera štednje.

Ona je, govoreći pohvalno o uzdržanosti danskih radnika u pregovorima o platama, istakla da su "oni znali da će ih koštati zaposlenja i narudžbi ukoliko bi u Danskoj plate bile mnogo veće nego u zemljama sa konkurentskim proizvodima".

U Evropi je trenutno najviši stepen nezaposlenosti nakon uvođenja evra 1999. godine. Skoro 24 miliona Evropljana je nezaposleno, od kojih je 5,5 miliona mladih.

Ovaj problem je aktuelan u Španiji, gdje je jedan od četiri Španca bez posla.

Španski dnevnik "El Pais" navodi da da se u Madridu okupilo oko 70.000 demonstranata. Španski premijer Marijano Rahoj poručio je demonstrantima da će nastaviti sa uvođenjem mjerama štednje pošto Madrid smanjuje državnu potrošnju - da bi smanjio deficit u budžetu sa 8,5 odsto na tri odsto iduće godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: