Nakon pet mjeseci braka
0

Zadavio suprugu nakon što je otkrila da je varao

Sarajevo-x.com
Michael i Vicky Roberts
Michael i Vicky Roberts
Michael Roberts iz Warringtona u Velikoj Britaniji udavio je suprugu Vicky s kojom je u braku proveo samo pet mjeseci nakon što je ona otkrila da je vara sa dvjema ženama, javlja "Daily Mail".

Dvadesetsedmogodišnji Roberts danima je slao SMS-poruke sa telefona svoje supruge sebi, prijateljima i njenim roditeljima u kojima je pisao da ga je napustila zbog drugog muškarca.

Navodno je i otišao na večeru s njenim roditeljima kojima je plakao što ga je napustila.

Zabrinuti roditelji ipak su pozvali policiju koja je pronašla beživotno tijelo Vicky u madracu u podrumu stana tek vjenčanog para.

Policija je Robertsa uhvatila nakon nekoliko dana, a on je vlastima priznao da je ubio suprugu, ali da je to bio nesretan slučaj i da se ona udavila za vrijeme seksualne igre.

Roberts je varao svoju suprugu sa dvjema ljubavnicama, prije i poslije vjenčanja, a prijateljima je govorio da želi da se razvede od 25-godišnje Vicky.

Samo nekoliko minuta nakon što je ubio suprugu, Michael je nazvao svoju ljubavnicu s kojom je proveo dan u kupovini, nakon koje su otišli u hotel.

Njegova prva ljubavnica, Kerrie Hall, izjavila je da je Roberts ljubitelj grubog seksa, te da je dva puta pokušao nagovoriti da je davi za vrijeme snošaja, tvrdeći da će joj tako biti zabavnije. Karen Wilson upoznao je dva mjeseca prije vjenčanja dok je uporedo održavao aferu i sa Hall.

Policija je pronašla tašnu ubijene Vicky u kojoj su se nalazile potvrde iz hotela u kojima je njen suprug noći provodio sa Wilson, zajedno sa ispisima njihovih razgovora na Facebooku.

Michaelu Robertsu sudit će se u liverpulskom Kraljevskom sudu.