Velika Britanija
0

Nasmrt izbo kćeri i suprugu, a zatim se objesio

Sarajevo-x.com
Britanac Andrew Case ubio je svoje dvije kćerkice i suprugu, a zatim se objesio u svom domu u New Forest townu.

Kako su izvijestili britanski mediji Case je za sada iz nepoznatih razloga odjednom skrenuo s uma i nasmrt izbo svoje kćeri, dvogodišnju Phoebe i jednogodišnju Nereyu, a zatim nožem usmrtio suprugu Vicky. Ubica je na kraju sam sebi presudio objesivši se.

Masakrirana tijela svojih unuka, kćerke i zeta, pronašla je 56-godišnja Linda Haskell.

"Ona je vrištala. Izletjela je iz kuće vrišteći kako su njene bebe ubijene", kazala je susjeda Alayna Brooks koja je ušla u kuću kada je vidjela izbezumljenu Haskellovu.

"Prvo što sam pomislila kada sam vidjela Vickyno tijelo bilo je – da li su bebe žive? Potrčala sam na sprat i vidjela obješeno Andrewovo tijelo. Povukla sam ga za noge vrišteći da se probudi. Bila sam na rubu živaca, uznemirena i tada sam ugledala tijela djevojčica položena uz rub kreveta. Bile su mrtve. Bilo je to užasan prizor", ispričala je Brooksova, prenosi "Daily Mail".

Komšije su šokirani. Ovako stravičan zločin u mirnom gradiću New Forest se nikada do sada nije desio. Prema riječima susjeda porodica Case je bila veoma draga. Iako je bilo pretpostavki da je Andrew Case ubio svoju porodicu i sebe iz finansijskih razloga, susjedi to opovrgavaju tvrdeći da su se Caseovi nedavno vratili sa odmora.

Navodno Andrew Case je veoma volio svoje djevojčice i suprugu i niko od prijatelja ne može ni pomisliti zbog čega bi čovjek poput njega skrenuo s uma i takvo nešto učinio. Istraga o ovom slučaju još traje.