Ucjene
0

Policajac odustao od kazni u zamjenu za seks

Sarajevo-x.com
Korumpirani policajac osuđen je jer je žene puštao bez kazni za saobraćajne prekršaje u zamjenu za seks.

Policajac Jamie Slater (33) iskoristio je svoju poziciju govoreći im da će ignorisati njihove prekršaje ako pristanu na njegove zahtjeve.

Oženjeni policajac, otac dvoje djece, ženama je tražio brojeve mobilnih telefona, a potom ih je bombardovao vulgarnim SMS-porukama. Dvije žene pristale su na seks u policijskom vozilu.

Tokom jednog slučaja, Slater je ženu koju je iskorištavao poveo sa sobom kada je hitno pozvan da učestvuje u potjeri.

Uhvaćen je kada ga je jedna od žrtava prijavila, a policijska istraga je otkrila da je policajac koristio policijski računar kako bi došao do informacija o ženama.

Tužitelj Peter Davies rekao je na suđenju da je policajac zaustavio udatu ženu koja je vozila sa privremenom vozačkom dozvolom. Nakon što je uzeo podatke, rekao je da mora zaplijeniti vozilo, što je njegovu žrtvu rasplakalo.

"Slater joj je rekao da mu da broj telefona ako ne želi da joj oduzme vozilo", rekao je Davies. Policajac je nakon toga ženi slao poruke, da bi se nakon toga dogovorili za seks. To se desilo tri puta, a jednom prilikom je policajac učestvovao u potjeri dok se žena krila u vozilu.

Slater, koji je radio osam godina za policiju Južnog Velsa, prije nego što je otpušten u decembru prošle godine, koristio je službeni kompjuter kako bi pribavio informacije o ženama i njihovim privatnim životima.

Suprugu jedne od žrtava je čak poslao SMS u kojem je napisao da spava sa njegovom ženom. Policajac je imao seks u policijskom autu i sa dvije prostitutke.

Nakon što je uhvaćen, policajac je rekao da je želio biti voljen. Osuđen je na tri i pol godine zatvora.