Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I sve je ovo ok ali covjek se izvinuo.Hajd to kod nas dozivi.
Bravo za fince
Ja to odavno govorim da se to i kod nas treba primjeniti. 10% od vrijednosti vozila za nepropisno parkiranje. Da vidis kako ce auta po 100.000 KM poceti ostavljat na mjesta koja su za to predvidjena. I vise je takvih po trotoarima, nego onih od 3000 do 10.000 KM vrijednosti.
takvi inace imaju neke veze i stele, pa od te kazne i ne vide (sta je tu je)
Teško je prepisati zakone
jel on to platio?
Da se kod nas ovako radi jos bi dezava platila vozacu jer on nema prihoda nikakvih, ali voza bjesno auto. 😂😂😂
Ovo samo ima gdje su ljudi iole normalni, što se za ovaj dio Europe gdje smo i mi ne može reći ni u kojem smislu. Sav bezobrazluk svijeta još malo, mi ćemo prekucati...
Nece mu ni unucima naumpast brza voznja nakon ove kazne 😂
U CH i Finskoj kazna za prometne prekrsaje se odredjuje na osnovu godisnjeg dohotka. Za Finsku znam da je jednu od najvecih kazni platio hokejas Mikka Salo ( vise od 2 miliona € ) na godisnju platu u USA od 24miliona US$. U Svicarskoj je jedan talijanski tajkun ( ne sjecam se imena) fasovao 1,5 miliona CHF. I to je posteno. Ne moze odgojno djelovati ista kazna za nekog ko radi za 2000€ i za nekog ko tu cifru zaradi za sat-dva.
da je ovaj zakon kod nas, meni bi drzava uplatila pare 😂
Net worth 131 milion $, nece ovaj ni tu osjetiti :)
ja,a kod nas Dodik ima 1200KM na racunu,pa mu kaznu napisi
ovo je jedan od nacina da se disciplinuju nesavjesni vozaci i da se uredi sistem. Jucer frajer parkirao veliko g dzipa na sred trotoara ispred skole i ne mozes ga kao pjesak zaobice ni sa jedne strane, a on pri tom sjedi i kuca poruke. Na primjer, za parkiranje treba da postoji kazna na vise nivoa. Mala kazna za parkiranje bez ugrozavanej saobracaja, veca i najveca za drsko parkiranje. Kad lik dobije za drsko parkiranje 1000KM, nece mu vise pasti na pamet.
Auto ti služi skoro kao oružje za potencijalne tragedije i istovremeno košta preko 100 milja i neće se opametiti sa 80,00 KM kazne. Vrijiednost auta proporcionalno sa kaznom, pa neka ti tatica koji ti je i dao auto plati kaznu od 5 milja. Istovremeno, SVIM policajcima saobraćajnih patrola staviti kamere na uniformu da ih ne bi baš ovakvki vozači "počastili".