|

"Vojska nije upotrijebila silu, Libija je mirna"

"Vojska nije upotrijebila silu, Libija je mirna"
0
F
FENA
27.2.2011. u 17:23
9
komentara
0

dijeljenja
"Vojska nije upotrijebila silu, Libija je mirna"
Sin libijskog čelnika Moamera Gadafija Saif al-Islam opovrgnuo je u nedjelju navode da se nemiri šire Libijom i da je vojska upotrijebila silu protiv naroda.
"Postoji velika razlika između stvarnog stanja i medijskih izvještaja. Čitav jug je miran. Zapad je miran. Središnji dio zemlje je miran, pa čak i dio istoka", rekao je Saif al-Islam u intervjuu za američku televizijsku mrežu ABC.

Pored toga, on je demantirao da vojska napada civile, prenio je Reuters.

"Pokažite mi bar jedan napad, pokažite mi bar jednu bombu. Snage libijskoga ratnog zrakoplovstva su uništile samo skladišta streljiva. To je sve", kazao je.

Saif Gadafi također je odbacio poziv koji je američki predsjednik Barack Obama uputio Gadafiju da s vlasti ode odmah, ističući kako SAD ne treba da se miješa u libijska unutarnja pitanja. "To, kao prvo, nije stvar Amerike. Kao drugo, da li misle da je to rješenje? Naravno da nije", poručio je Gadafijev sin.

On je demantirao i to da je njegova porodica tajno iznijela iz zemlje milijarde dolara, prenio je AFP. "Mi smo vrlo skromna obitelj i svi to znaju. Smijemo se kada čujemo da se govori kako imamo novac u Evropi ili Švicarskoj ili drugdje", rekao je Saif Gadafi.

On je ove izjave dao dan nakon što je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda usvojilo rezoluciju kojom se Gadafiju, njegovoj obitelji i najbližim suradnicima zabranjuju putovanja i zamrzava imovina.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...