Velika Britanija
0

Vodeći novinari BBC-a pozivaju na odgađanje štrajka

SRNA
Foto: Politics.co.uk
Foto: Politics.co.uk
Najugledniji novinari i voditelji britanske medijske kuće BBC pozvali su sindikalne lidere da odgode štrajk predviđen za iduću sedmicu, pošto se poklapa sa redovnom godišnjom konferencijom Konzervativne stranke.

Potpisnici otvorenog pisma upozorili su da bi to nanijelo štetu ugledu korporacije, pošto bi se stekao utisak da nije nepristrasna u praćenju rada političkih stranaka.

Štrajk je zakazan za 5. i 6. oktobar kao znak protesta zbog promjena u načinu funkcionisanja penzionog fonda BBC-a, koji je u velikom minusu.

Tridesetak vodećih novinara upozorili su da je tajming akcije loš i da će ići na ruku kritičarima koji, već smatraju da je BBC naklonjen laburistima.

"Nepristrasnost je ključna odrednica političkog izvještavanja BBC-a i ne bismo željeli da se stekne pogrešan utisak da nam do toga više nije stalo", navodi se, između ostalog, u pismu čelnicima novinarskih sindikata.

Ako za danas zakazani pregovori sindikata i poslovodstva ne urode plodom biće to prvi štrajk u BBC-u u proteklih pet godina.