{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici BBC-a stupaju u štrajk u oktobru

S
13.9.2010. u 22:07
0
1
Radnici BBC-a stupaju u štrajk u oktobru
0
Radnici BBC-a stupaju u štrajk u oktobru
Sindikati britanske medijske kuće BBC pozvali su danas na održavanje dva štrajka od po 48 sati sljedećeg mjeseca, kao znak protesta povodom izmjena pravilnika o penzijama.
Novinari, tehničari i osoblje koje radi u emitovanju programa pozvani su da stupe u štrajk 5. i 6. oktobra, u vrijeme održavanja kongresa vladajuće Konzervativne stranke, kao i 19. i 20. oktobra, kada Vlada objavljuje odluku o smanjenju javnih troškova.

Ovu akciju najavila su tri sindikata BBC-a, iako je rukovodstvo kuće ponudilo ustupe u pokušaju da spriječi proteste zaposlenih.

Sindikati će se konsultovati sa svojim članstvom u narednih nekoliko sedmica, a potom će se sastati 1. oktobra kako bi donijeli konačnu odluku o štrajkovima.

Prema posljednjem prijedlogu BBC-aa, visina penzija biće zasnovana na prosječnoj plati tokom karijere, a medijska kuća neće uvesti ograničenje maksimalnog godišnjeg rasta penzija od jednog procenta.

Zaposleni bi, međutim, morali da rade duže - do 65. godine, a ne kao do sada do 60. godine i morali bi da izdvajaju više novca za penzioni fond.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: