Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je kraj sekularne elite i vojske koji su ateisticki nastrojeni...i koji cine samo oko 20 posto populacije,a zamislite oko 85 godina vladaju Turskom...hvala bogu dosao je i njihov kraj
Bye, bye sekularizmu.:)
that\'s it... victory..
Nije ovo nikakav udar na sekularizam. Dio ustava koji odobrava armiji da intervenise ako je ugrozen jedan od prinicpa republike je jos uvjek na snazi. A jedan princip republike je sekularizam ili laicite. Ove promjene samo znace da ce i armija biti pod kontrolom zaona, sto do sad nije bilo tako, i da zato nece moci vrsiti drzavni udar svako malo kao na primjer u 1980, nego samo kad su principi republike zaista ugrozeni!
ohoho, ovi postigli sto su zeljeli, nakon skoro 90 godina sekularizam u Turskoj gubi!
Svaka cast!!! Veliki udar na sekularizam u Turskoj!