Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Umjesto komentara za pedofiliju i homoseksualizam - pogledajte svjetsku štampu koja bruji o seksualnom zlostavljanju djece, sudske procese i ogromne svote novca isplaćenog po osnovu tužbi, pa ćete vidjeti ko prednjači u čemu. Sa druge strane, sveštenstvo katoličke crkve i drugih crkava proizašlih iz nje, samo sebi je zabranilo ženidbu čime se automatski dovelo u stanje da prije ili kasnije najveći broj njih počini blud. Nemoguće je promijeniti ono što je Bog dao čovjeku u njegovim genima - a to je da su muškarcu žene privlačne, a ženama muškarci. Sve drugo je samo nakaradna bolest, koju današnje društvo "naziva posebnošću, slobodom izbora", ali je to u kranjoj liniji bolest društva koje se otuđilo od vjere i kojima vladaju demoni i satane.
Naravno da je sramota da se u Dubaiju grade neboderi dok djeca u njihovom komšiluku umiru od gladi, ne samo u Somaliji, već i u Nigeru, Siriji, Mijanmaru... To samo dokazuje koliko se neki ljudi drže Islama, koliko ga praktikuju. Međutim, zašto se ovdje spominje Islam, muslimani i gladovanje djece u Somaliji kad je članak u vezi Vatikana i njegovih stavova spram istospolnih brakova, abortusa i razvoda? Drugo, istina je da kršćani imaju misije u kojima dijele pomoć za ugrožene, ali je isto tako istina da to čine sa ciljem da ljude "kupe" tom pomoći i lakše prevedu u kršćanstvo. Isto tako je istina da su kršćanske države krive zašto se ratuje u Somaliji (SAD, Francuska i dr.), u Maliju (Francuska zbog rudnika urana), Siriji, Egiptu, Iraku, Kongu... Afrika je najbogatiji kontinent koji ima sva prirodna bogatstva od nafte, urana do zlata i dijamanata, ali zbog gramzivih zapadnih kompanija njeni stanovnici, više od 500 miliona imaju manje telefonskih priključaka od Tokija 22 miliona.
Imam osjecaj da ce ovaj papa , ako ovako nastavi, imati uskoro problema sa zdravljem?!
Ovaj papa bi se jednog dalekog dana, možda mogao zvati i papa reformator... Izgleda da je odlučio, da temeljno pretrese neka pitanja, koja vjekovima niko nije smio...
Izmisliše u Vatikanu i toplu vodu. Zanimljivo. A da su pogledali malo u Bibliju i Kur'an ako ne vjeruju Bibliji, stavove o navedenim bolestima, vidjeli bi da sve što im treba jeste da napišu uputstvo od nekoliko rečenica u kojima će sve što je navedeno potvrditi da je zabranjeno i da se smatra grijehom. Možda bi nakon toga pronašli i hladnu vodu.
vatikan je sluzbeno priznao da je zemlja okrugla 1987 godine ....napredno nema sta
Ima li sta gore od titule pape....!
Bibli-Bibli-Biblija nemoj furat' raju... Para ima Vatikan i da izmjeni objavu :D
jebes vatikan...samo uzimaju pare a prodaji maglu a jos na to ne placaju porez
a u islamskim zemljama žene još nemaju pravo glasa ili hodaju prekrivene...tko o čemu muslimani o 21. stoljeću...
ma drug bore se da makar auto voziti :-) cirkus zivi :-) btw musliman sam :-)
"Crkva u Svijetu, a ne Svijet u Crkvi", bilo je geslo Drugoga Vatikanskoga koncila. Time je sve receno. Vatikan je oduvijek zelio ljude prije svega, ne obicne brojke, kako neke vjerske zajednice zele. Pa onda kazu "nas ima najvise", ali zato medju tih "najvise" je najvise potlacenih, socijalno neravnopravih, drustveno iskljucenih.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
E moj Papa nek ti bog pomogne da te čuva i da ti da dug život
Cijenim papu i naročito svaki napor ka jačanju porodice i usmjeravanja mladih, na tome im svaka čast, ali kakav praktičan savjet on ili biskupi mogu dati o braku i porodičnim odnosima?
mogu kako ne mogu. npr., da su djeca najvece blago svijeta he he
Vatikan je poznat po tome da stalno nesto izmislja novo i pise nova pravila. Ne bi me cudilo da naprave InduligencijaApplikaciju za Smarthphone, oprost manjeg grijeha 2.30€, srednji grijeh 8,60€ i veliki grijeh 25,00€
E moj Papa pederi su oko tebe i pedofili.
a istraga o pedofiliji je zavrsena ili ............ zataskana ?
Zataskana, premjesti pedofila u drugu zupaniju, plati odstetu i miran.
a hodža u sjenici (sandžak) dila heavy dop :-) . joj jesam kljusina pa nemam sreće da se maknem s porodicom sa ovog Balkana :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)