Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Clanak je pravo njesra. Vankuver je super
Po ovoj logici ne bi trebalo biti nikakvog takmičenja, nikakve manifestacije, Eurosonga, Miss World i sl. jer sve pare koje se u to ulože bi trebali završiti kod beskućnika i siromaha.
U Vancouveru sam bio puno puta i ne slazem se sa ocjenama da se drzava ne brine o beskucnicima. Kanada je, za razliku od SAD-a, socijalna drzava, pa nije bas tako lako zavrsiti na ulici. Nazalost, vecina beskucnika u Kanadi koriste razne vrste droga, te su nesposobni da sami sebe uzdrzavaju. Postoji bezbroj mogucnosti kroz socijalne programe, kao i nevlavdine organizacije dobiti pomoc, medjutim vecina ovih ljudi jednostavno nisu sposobni ili ne zele voditi brigu o sebi. Koliko je naseg svijeta doslo u Kanadu bez ijednog dolara, pa su manje-vise svi uspjesni i niko nije na ulici. Moze se kad se hoce.