Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet more teorija zavjere na Klixu. :-) Na nekoliko foruma sam procitala jedno od do sada po meni najracionalnijih objasnjena. Ova masina je prije 14 godina imala nesrecu, u kojoj je rep aviona klizio po pisti tokom slijetanja. Moglo se to procitati u nekoliko clanaka o ovoj nesreci. Ovo je i najvjerovatnije objasnjenje uzroka za ovu nesrecu. Ako se rep ne "zakrpi" po propisu, razlika u pritisku unutar kabine i van aviona moze u neka doba dovesti do bukvalno lomljenja aviona. U historiji avijacije su do sada zabiljezene dvije velike avio-nesrece (japanski let JAL123 npr.) gdje je doslo do polovljenja aviona u zraku. U oba slucaja su to bile masine koje su pretrpile ovakve prethodne nezgode tj. povrede repa i nepropisno popravljanje istog. Nadam se samo da putnici nisu patili niti imali puno vremena da shvate da se nesto strasno desava. Uzas.
ISIS je emitirao snimku na kojoj se vidi eksplozia zrakoplova. Dakle znali su da ce se dogoditi, pratili su let i snimali eksploziju.
Napisah u prvom tekstu o ovoj nesreci da je ISIS najvjerojatnije upleten u ovo. Ponovicu: Ne treba raketni sustav da obori zrakoplov na visini od 30 tisuca stopa. Dovoljno je da ISIS ima, a vjerujem da ima, povjerljive i lojalne ljude u zracnim lukama Egipta. Libanona, u zemljama Arapskog poluotoka... Ono sto je stvarna teroristika prijetnja, svi letovi iz naveeng podrucja vise nisu sigurni. Teroriristi postizu svoj cilj: Masovna panika. Oligarsi velikih svjetskih sila zadovoljno trljaju ruke i porucuju : Novi neprijatelj je jaci nego ikad. Udruzimo se u ovoj pravednoj borbi. Sve po glavama nevinih.
A znas li ti ko je ISIS?
Da znam prijavila bih nablizem uredu SIPA-e.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U sustini situacija je sledece, avio-kompaniji ne odgovara da je za pad aviona odgovorna posada, bilo kakva ljudska greska ili kvar jer bi se to direktno odrazilo njen imidz, odnosno akcije. Dok Kremlju ne odgovara da je nesrecu uzrokovala neka teroristicka grupa (pre svega Isis) jer bi se to negativno odrazilo na javnu percepciju i podrsku trenutne vojne intervencije u Siriji. Najbolje je sacekati izvestaj neke nezavisne i kredibilne institucije.
ISIL ga srušio, ali to Putinu nikako ne odgovara jer će izgubiti veliku podršku Rusa koji smatraju da se uopšte nije trebao upustiti u rat u Siriji. Zato će pokušat svijetu zamazat oči da je pad aviona greška pilota. Ako se neko sjeća, slično su pokušali zamazat oči kad su oborili američki putnički avion prije 30-ak godina jer je slučajno skrenuo s kursa i ušao na teritoriju SSSR-a... Tad su svim mogućim silama opstruirali istragu, ali istina uvijek izađe na vidjelo.