|

"Uvjerena sam u bolju sigurnost Afganistana"

"Uvjerena sam u bolju sigurnost Afganistana"
0
F
FENA
8.11.2010. u 12:40
2
komentara
0

dijeljenja
"Uvjerena sam u bolju sigurnost Afganistana" Hillary Clinton (Foto: AP)
Američka državna tajnica Hillary Clinton, izjavila je da će afganistanske snage od sljedeće godine imati neka područja Afganistana pod nadzorom.
Clinton je uvjerena kako će se od sljedeće godine Afganistanci sve bolje brinuti o sigurnosti, ovisno o okolnostima na licu mjesta i detaljnim analizama snaga.

- Uvjereni smo da će od iduće godine neka područja Afganistana biti pod nadzorom afganistanske vlade i snaga sigurnosti, kazala je Clinton novinarima tokom svog posjeta Australiji.

Američki glavni zapovjednik međunarodnih snaga u Afganistanu general David Petraeus, u ponedjeljak je utvrdio datume prijenosa nadzora nad pokrajinama u zemlji na afganistanske vladine snage. Nakon toga, dolazi do izjava američke državne tajnice, koja kaže: "Ne možemo vam reći danas kad, niti iznijeti druge detalje, jer ćemo odluke donositi ovisno o okolnostima".

Karta afganistanskih pokrajina generala Petraeusa biti će predstavljena čelnicima NATO- a na summitu u Lisabonu 19. novembra, a na njoj će biti određeni broj "zelenih" zona koje bi trebale biti ustupljene afganistanskim snagama na "povjerenje".
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...