Pirotehničari nisu ništa našli
0

FOTO / Utvrđeno da je prtljag na stanici u Oslu bezopasan

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Centralna željeznička stanica u Oslu jutros je evakuisana zbog sumnjivog kofera, ali je utvrđeno da ostavljeni ručni prtljag ne predstavlja nikakvu opasnost, javlja Reuters.

Kofer bez vlasnika ostavljen je na peronu 19, nakon čega je okolno područje evakuisano, a uz pomoć robota kofer je uklonjen i pretražen.

U ovoj oblasti nisu saobraćali vozovi i autobusi, a u strahu od novog krvoprolića nikome nije bilo dopušteno da uđe u stanicu.

Specijalci sa psima traže i navodno opasnog i psihički nestabilnog 42-godišnjeg muškarca, koji je u ponedjeljak pušten iz zatvora, a poistovjećuje se sa Andersom Behringom Breivikom, 32-godišnjakom koji je priznao stravična zlodjela i ubistvo 76 ljudi.

Muškarac kojeg traži policija
Muškarac kojeg traži policija
Policija ga je već tražila u njegovom domu, ali ga nisu uspjeli naći. Istakli su da nema direktne veze između njega i Breivika, te da je riječ o mentalno bolesnoj osobi.

Zvaničnici željeznica sporni kofer su našli u dijelu stanice sa kojeg autobusi odlaze prema aerodromu.

"Osumnjičeni je otišao u žurbi, a svoj ručni prtljag je ostavio u autobusu", kazao je vozač autobusa Jack Vaadahl. Prema njegovim riječima, muškarac je djelovao nervozno i bio je visok oko 1,85 metara.

Cijela zemlja je uznemirena nakon pokolja koji se dogodio prošlog petka na ostrvu Utoya i eksplozije bombe u Oslu.