Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
poslje kise dodje snjieg
Yebivjetar
Brzo Mirzeta zatvaraj kokoši i kokošinjac! Stiže vam uragan iz Hajitija. 😂 I tuke zatvori!
Uključi im i sirenu, glupačo! 😂😂😂
Bas se pitam koje parcijalne diferencijalne opisuju kretanje uragana...fluid je u pitanju, a sad ima i turbulencije tu dosta...mozda Navier Stokesove, mada sumnjam.
Zbog Coriolis-snage. Kada se okreće planeta, tangencijalna brzina na ekvatoru je veča nego kod mjesta bliža sjevernom/južnom polu. Znači da osoba u Bosni mora veči krug napravit u istom roku vremena nego osoba naprimjer u Norveškoj. Zato se i zrak koji je bliže ekvatoru brže pomacinje. Tako da je ta ogromno velika masa vazduha 'gurnuta' da pravi krug. Uragan što ide prema južnom djelu planete se okreće na drugu stranu.
Snažni zamasi vjetra velike brzine nazivaju se udari vjetra.......na klixu eto pušu
Promaha maha doli propuha puha gori-Musa Pusa:))